VIDEO: The Blondes snimile videospot za nagrađenu pjesmu Paralelni svijet @ Matulji

blondes_2016_nagrada_01

Riječ je o ”pravom pravcatom malom filmu” snimanom usred Dalmatinske zagore, pokraj Sinjskog Obrovca na dugačkoj ravnoj cesti koja je kantautorice inspirirala svojom sličnošću s čuvenom američkom Route 66.

Matulji – Članice sjajnoga akustičnog dua The Blondes Emanuela Lazarić i Kristina Radovčić objavile su spot za novu pjesmu ”Paralelni svijet”, nedavno proglašenu za najbolje kantautorsko djelo na 19. Večerima dalmatinske šansone u Šibeniku (https://poduckun.net/duo-the-blondes-nagraden-za-najbolje-kantautorsko-djelo-na-vecerima-dalmatinske-sansone-sibenik/).

Govoreći povodom svog uspjeha na Šansoni, zadovoljne su glazbenice iskoristile prigodu da najave novi spot, ističući da će gledatelje ”ostaviti bez daha”. Pritom su se posebno zahvalile redateljima Iri Tomić i Johnu Kardumu, koje su opisale kao ”mlade genijalce svog zanata”. Riječ je o ”pravom pravcatom malom filmu” snimanom usred Dalmatinske zagore, pokraj Sinjskog Obrovca na dugačkoj ravnoj cesti koja je kantautorice inspirirala svojom sličnošću s čuvenom američkom Route 66.

Ne želeći unaprijed razotkriti sadržaj spota, Emanuela i Kristina ipak su najavile atraktivno gostovanje plesača na svili i zračnim trakama Antonije Vuletić i Darija Zvornika, kao i povratak stalnih lica iz njihovih ranijih spotova.

Glazbenice nisu propustile izraziti svoju oduševljenost odnosom koji su uspostavile sa Šansonom.

– U festival smo se, zbog njegovog specifičnog ambijenta, iznimnih domaćina i vrlo kvalitetnih izvođača, zaljubile još prošle godine kada smo nastupile na večeri internacionalne šansone, a čini nam se da su se i oni zaljubili u nas jer smo pozvane da se prijavimo na natječaj ove godine. Trud se na kraju itekako isplatio bez obzira što je pjesma, poput nas, malo ‘alternativnija’ u odnosu na uobičajeni program Večeri. Zahvalne smo struci što je prepoznala naš angažman i dala nam poprilično motiva za još kvalitetniji daljnji rad, kazale su ”Blondice”.

Spot ”Paralelni svijet” pogledajte u nastavku:

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!