Video: Tower of Power na LJF-u

tower_of_powerOpatija – Poznati su i prvi headlineri ovogodišnjeg jubliarnog, desetog, Liburnija Jazz Festivala – poznati soul band Tower of Power, koji će na Ljetnoj pozornici nastupiti u nedjelju, 4. srpnja s početkom u 21 sat.
Već više od 40 godina Tower of Power stvaraju posebnu vrst soul glazbe i od 1968. godine je prenose obožavateljima diljem svijeta.
Njihov zvuk je teško kategorizirati, a osnivač i vođa banda Emilio Castillo prozvao ga je urbanom soul glazbom. Cijela puhaća sekcija ima groove kao nijedna druga, a trubačka sekcija stvara izniman zvuk, tako da je i sve ostalo, od pristupa, skladanja, aranžmana do same izvedbe, uistinu jedinstveno.
Tower of Power su do sada izdali 19 albuma. Zadnji album ”The Great American Soulbook“, izdan je 2009. godine, povodom 40-te obljetnice djelovanja i na njemu gostuju Joss Stone, Tom Jones, Huey Lewis i Sam Moore. Kao trubačka pratnja ovaj bend je svirao za Little Feat, the Monkees, Santanu, Eltona Johna, Lindu Lewis, John Lee Hookera, Rod Stewarta, Jefferson Starship, Heart, Huey Lewisa and the News, Spyro Gyru, Lyle Lovetta, Poison, Phish i Aerosmith, a njihova pjesma “So Very Hard To Go” je soundtrack u filmu Cidade de Deus/City of God.
Ulaznice za Tower of Power se mogu kupiti od petka, 07. svibnja. na svim prodajnim mjestima sistema Ticketpro, po pretprodajnoj cijeni od 120,00 kn.
Tower Of Power – So Very Hard To Go

Davor Žic
Vezane vijesti:
Flamenco noć u Opatiji
VIDEO: El Macareno Sextet – Besprijekorni virtuoz i strast pokreta
Bogato kulturno proljeće @ Opatija

error: Content is protected !!