VIDEO Treće izdanje festivala “Lovran Classic” nastavlja se večeras koncertom pijaniste Bartolomeja Stankovića

U nastavku pogledajte djelić atmosfere s nastupa ‘Le tria’…

Lovran – Treće izdanje festivala “Lovran Classic”, koje se ove godine održava u sklopu projekta Europske prijestolnice kulture otvoreno je nedavno nastupom ‘Tria Laurus’ koji se predstavio romantičnim programom dva trija, Carl Maria von Webera i Felixa Mendelssohna.

Drugog dana festivala nastupio je ‘Le trio’ koji čine sopranistica Marija Lešaja, flautistica Eda Rimanić i pijanistica Iva Ljubičić. Riječ je o mladim i izuzetno svestranim hrvatskim glazbenicama koje udružene u sastavu LE TRIO izvode francusku glazbu, od razdoblja romantizma, impresionizma pa do suvremenih kompozicija u kojima se osjeća utjecaj popularne glazbe i jazza pa je takav i program kojim su se predstavili na festivalu.

Festivalski program nastavlja se večeras u 20 sati u Kinu Sloboda Lovran, nastupom bosanskohercegovačkog pijaniste Bartolomeja Stankovića s projektom Balkan Madness. Koncert je posvećen djelima bosanskohercegovačkih skladatelja a posebnost ove večeri je i svjetska praizvedba skladbe Ringtones /Resonance za klavir, djelo bosanskohercegovačkog skladatelja Danijela Žontara. Skladba je inspirirana „kulturnim fenomenom melodija zvona, njihovom evolucijom i kao nečim što je naše svakodnevno zvučno iskustvo“- kako kaže sam skladatelj.

Bartolomej Stanković je i docent na Katedri za klavir Muzičke akademije Univerziteta u Istočnom Sarajevu. Već je nastupio u hrvatskoj nekoliko puta ali ovo je prvi put da prezentira svoj projekt Balkan Madness na jednom festivalu klasične glazbe. Na koncertu će sam izvođač voditi publiku kroz program.

U sklopu festivala održat će se još dva koncerta: „U prijateljstvu“, 17.rujna u Kinu Sloboda Lovran i koncert kvinteta Kalamos, 18. rujna na trgu sv. Ivana u starom gradu u Lovranu. Svi koncerti počinju u 20 sati a ulaz je slobodan. U Kinu Sloboda Lovran osiguran je razmak za sjedenje prema epidemiološkim preporukama pa se preporučuje raniji dolazak jer je kapacitet kina smanjen. Više informacija možete dobiti na mail lovran.clasic@gmail.com ili na 091 520 18 48.

error: Content is protected !!