VIDEO: Treće izdanje Pusnog maneštra festa @ Opatija

Preklani je, prvo mjesto osvojio Ivan Lesinger u paru s Claudiom Frankom, prošle godine najbolja je bila ekipa Kulturnog fronta i Martina Majerle, dok večeras možete provjeriti tko će ponijeti laskavu titulu – najboljeg ‘Maneštra masteršefa’.
Opatija – Predstavnici raznih opatijskih kulturnih udruga, vatrogasaca, dječjeg vrtića, Folklornog ansambla Zora, Crvenog križa, Parka prirode Učke te Primorsko – goranske županije, večeras će ukrstiti kuhače, te krenuti u borbu s padelama, fažolom, kobasicama i inim drugim namirnicama za titulu najboljeg ‘Maneštra masteršefa’.
Naime, treće izdanje Pusnog maneštra festa održat će se večeras, s početkom u 19 sati, u opatijskom hotelu Ambasador, u organizaciji Ugostiteljske škole i Glazbene škole Tarla.
– Ove godine imamo natjecanje između liburnijskih masterchefova, koje će predstavljati Srđana Jevtić, Zdravko Tomšić, Ivan Lesinger uz pomoć ekipe iz Liburnia Riviera Hotela te osoba iz javnog života Opatije. Svaki će natjecateljski par na početku manifestacije dobiti iste namirnice od kojih će u loncu od pet litara pokušati skuhati najfiniju maneštru, a mogu je “oplemeniti” i nekim svojim tajnim sastojkom koji donesu sa sobom. Stručni žiri ocjenjivati će izgled, miris i okus maneštre te proglasiti pobjednika, kazao nam je ravnatelj Ugostiteljske škole Damjan Miletić.
Odabrani parovi natjecati će se u pripremanju maneštre koja će se prodavati po promotivnoj cijeni od 10 kuna za porciju, a prikupljeni novac donirati će se Glazbenoj školi Tarla.
– Ideja je bila spojiti hranu i glazbu, a posebno mi je drago što je manifestacija dobila i humanitarni karakter. Sakupljeni novac pomoći će školovanju djece s posebnim potrebama koja sudjeluju u našim redovnim glazbeno- obrazovnim programima. istaknuo je ravnatelj Glazbene škole Tarla Ante Radnić.
Ulaz je besplatan, maske su dobrodošle, i svi ste pozvani!

Liburnija.net: Kulturni front, Martina Majerle i Damjan Miletić @ Pusni maneštra fest, Opatija

Liburnija.net: Kulturni front, Martina Majerle i Damjan Miletić @ Pusni maneštra fest, Opatija


Liburnija.net: Zajednička @ Pusni maneštra fest, Opatija

Liburnija.net: Zajednička @ Pusni maneštra fest, Opatija


Liburnija.net TV – 2. Pusni maneštra fest @ Opatija

Nikola Cvjetović / Liburnija.net

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net