VIDEO: Treći Susret pusnih muzika @ Šapjane


Svi koji se ovog petka, 3. veljače od 20 sati zateknu u Domu Šapjane imat će prilike poslušati najbolje pusne izvođače iz maškaranih skupina s primorskog i istarskog područja, ali i Slovenije i Italije, na 3. Susretu pusnih muzika.
Šapjane – Udruga “Mačkare Šapjane” i ove godine ogranizira Susret pusnih muzika, odnosno njegovo treće izdanje, koje će se održati u Domu Šapjane ovog petka, 3. veljače, s početkom u 20 sati.
– Tijekom trinaestogodišnjeg djelovanja Udruge ”Mačkare” Šapjane sklopili smo nebrojena prijateljstva s mnogim udrugama maškara iz Hrvatske i inozemstva. Veliki duo tih udruga ima u sastavu i pusne muzike koje svojom glazbom oplemenjuju nastup maškarane grupe. Naša je želja da na ovom susretu okupimo najbolje pusne muzike na jednom mjestu, tako da ćemo u Domu Šapjane moći vidjeti vodeće glazbe iz našeg Primorja, Istre, Slovenije i Italije, od Krimejskih i Pehlinarskih feštara preko Zamećana do gostiju iz Trsta i Ilirske Bistrice, kazali su organizatori.
Napominju kako je susret organiziran sa željom da bude spontano i ugodno druženje muzikanata i publike, tako da posjetitelji mogu slobodno doći i maskirani, a ”pozivamo ih i da zaplešu prilikom nastupa”. Neophodna ”logistika” u obliku hrane i pića je osigurana, a ulaz je besplatan.
Liburnija.net TV – 1. festival pusnih muzika

Davor Žic / Liburnija.net