VIDEO: Trifonija music @ Matulji

zdenka_kovacicek_sm…Zdenka Kovačiček, Astrid Kuljanić, Saša Matovina, Igor Vlajnić, Francesco Squarcia, Mihalj Ivković, Spart Jazz Group, Elvis Stanić…
…svi koncerti održavaju se ispred Općine Matulji, s početkom započinju u 21 sat, a ulaz je slobodan…

Matulji – Ove nedjelje, 24. srpnja Općina Matulji kreće sa novim programom pod nazivom Trifonija music – koji je koncipiran – tri glazbena vikenda s tri različita glazbena pravca.
– Od ovog vikenda publika će moći uživati u tri izvrsna koncerta, iz tri različita glazbena pravca. Biti će tu bluesa, jazza, a ove nedjelje program zapravo započinje sa večeri evergreena. Glazbena večer posvećena je vječno popularnim i omiljenim melodijama iz repertoara svjetske i hrvatske literature, koja se oslanja uglavnom na vrijeme 50ćtih i 60-tih godina prošlog stoljeća. U programu će nastupiti bariton Saša Matovina, dirigent Igor Vlajnić za klavirom, violist Francesco Squarcia i Dr.Art. Mihalj Ivković na klasičnoj harmonici, kazala nam je Eni Šebalj, zamjenica načelnika Općine Matulji.
Glazbenici će svojim osobnim aranžerskim i glazbeno izvedbenim pristupom na svoj posebni način oživjeti poznate nam skladbe poput Ta tvoja ruka mala, Pismo ćali, As time goes by, Beautiful Maria Of My Soul, Memory i mnoge druge.
Jazz night na programu je već iduće subote, 30. srpnja kada nastupa Spart Jazz Group & Elvis Stanić. Glazba koju će izvesti Spart Jazz Group i Elvis Stanić biti će prema riječima izvođača, jazz za široku publiku sa vrlo poznatim i pijevnim melodijama te mediteranskim prizvukom.
Antonio Banderas & Mambo All Stars – Beautiful Maria Of My Soul

– Nastupiti će Spartaco Črnjarić na gitari, Zvonimir Šestak na kontrabasu, Adriano Bernobić na bubnjevima, te Astrid Kuljanić kao vokal. Program će sadržati autorske skladbe Spartaca Črnjarića i Elvisa Stanića jednog od naših najpoznatijih jazz glazbenika, dodala je Eni Šebalj.
elvis_stanic_sm_jazz
Trifonija music završava petak, 05. kolovoza kada će ispred Općine Matulji nastupiti Zdenka Kovačiček sa svojim bandom. Na ovogodišnjem Kastav blues festivalu predstaviti će se prigodnim programom nazvanim Tribute to Janis Joplin. Zdenka Kovačiček jedna je od najznačajnijih pjevačkih pojava na hrvatskoj glazbenoj sceni. Poslije 50 godina sjajne karijere iza sebe i dalje je u samom vrhu, već je postala legenda i nezaobilazni dio suvremene hrvatske glazbene povijesti, a pred njom su tek sada najveći projekti: kazališni i koncertni. Dobitnica je brojnih nagrada, a nastupala je na svim najznačajnijim festivalima na ovim prostorima. Lista velikih glazbenika s kojima je surađivala veoma je duga i sadrži imena kao što su Goran Bregović, Boško Petrović, Miljenko Prohaska, Damir Dičić, Time, Bijelo Dugme, Kornelije Kovač itd.
Zdenka Kovačiček nastupiti će u sklopu druge večeri Kastav blues festivala čiji je domaćin Općina Matulji kao suorganizator, dok je glavni organizator Kastav blues festivala TZ Kastav u suorganizaciji Općine Matulji, Udruge Hal, TZ Viškovo i Čavle.
– S blues večeri i izuzetnom glazbenom zvijezdom za sva vremena Zdenkom Kovačiček završava program Općine Matulji, pod nazivom Trifonija music, za koji vjerujemo da će zadovoljiti ne samo najzahtjevnije ljubitelje ove vrste glazbe nego i oduševiti široku publiku te slušatelje svih generacija, rezimirala je Eni Šebalj.
Svi koncerti održavaju se ispred Općine Matulji (slučaju kiše seli u Crkvu Krista Kralja) i započinju u 21 sat, a ulaz je slobodan.
Zdenka Kovačiček – Piece of my heart

Nikola Cvjetović / Liburnija.net

error: Content is protected !!