VIDEO: 'Turističko središte' – spoj rocka i stripa

Marin Tomić

Marin Tomić

…crteže za ovaj nadasve zanimljiv spot napravio je opatijski umjetnik Damir Steinfl…
…crteži su se izvrsno uklopili u tu neku ljetnu eksploziju hormona i muško žensku igru zavađanja…

Opatija – Nekoliko mjeseci unatrag, na youtubeu postavljen je prvi miks pjesme benda Eksplozija.
Spot je glazbena kombinacija benda Eksplozija, kojeg čine Damir Tomić (bubanj), Vedran Vučković (gitara), Elvis Galjanić (bas) i Marin Tomić (gitara vokal), te stripova koje je napravio Damir Steinfl.
Zanimljivu suradnju, ‘pretočenu’ u spot, možete pogledati u nastavku teksta, a o samoj ideji i nastanku spota Marin nam je kazao slijedeće…
Liburnija.net: Vedran Vučković i Elvis Galjanić

Liburnija.net: Vedran Vučković i Elvis Galjanić


– Pa, zapravo ja i Damir Steinfl smo počeli raditi strip za epsku pjesmu John Buddha i cijeli performans koji je trebao proizaći iz toga (karte za gatanje, strip knjižica i rock opera). Ali, napravili smo pola, ja sam napravio pjesmu i muziku on crteže, ali nije još sa svim crtežima zadovoljan. Ja sam na akustičnoj gitari izveo tu tzv. rock operu u KUNS-u, u travnju ove godine, a njegovi crteži za John Buddhu (i još neki drugi) su se projicirali na platnu iza mene dok sam svirao i pjevao. Tu mi je bilo zabavno i onda sam iskoristio par crteža iz John Buddhe da napravim taj slideshow spot za ‘turističko središte’ i posložio sam crteže da izgledaju smisleno s pjesmom. Jedino sukob Zagora i plavuše nije dio John Buddhe već je bio plakat za manifestaciju ‘Čitanje roda’, koja se bavila ženama u znanosti i umjetnosti. No crteži su se izvrsno uklopili u tu neku ljetnu eksploziju hormona i muško žensku igru zavađanja, kazao nam je Marin Tomić, montažer i gitarist benda Eksplozija.
Bend Eksplozija osnovan je 2010. godine, a članovi benda imaju dugogodišnji staž na Riječkoj rock sceni sviranjem u raznim bandovima – Unlogic Skill, Avlijaneri, OŠ Sulud III, Mario Furka & Štićenici i Ventil inc.
Osim gledanja ovog zanimljivog video uratka, Eksploziju na djelu možete vidjeti već ove subote, na 4. izdanju koncerta – Rockom protiv Šajete.
Eksplozija – Turističko središte (crteži – Damir Steinfl)

Nikola Cvjetović / Liburnija.net
Vezane vijesti:
VIDEO: Rockom protiv Šajete izdanje broj 4. @ Ika

error: Content is protected !!