VIDEO: Upisi u Zoru @ Opatija

zora_smOpatija – Folklorni ansambl Zora, od danas, 27. rujna početi će s upisima novih članova, plesača i glazbenika.
– Upisi će biti u tijeku danas i slijedeća dva ponedjeljak (4. i 11. listopada), a svi zainteresirani mogu se javiti u Kulturni dom Zora (Nikole Tesle 2) u Opatiji u 20 sati. Ove godine jako smo se naradili, imali smo oko četrdeset nastupa, a uskoro planiramo otići na malu turneju u Norvešku, kazala nam je Vida Brozović, predsjednica opatijskog Folklornog ansambla Zora.
Crtica iz povijesti:
Folklorni ansambl narodnih plesova i pjesama «Zora» iz Opatije osnovan je 1948. godine sa zadaćom i ciljem da istražuje, prikuplja, umjetnički obrađuje i scenski prikazuje najljepše primjere bogate hrvatske glazbene i plesne tradicije.
Nezaobilazni su dio turističke ponude Opatije i Kvarnera. Tijekom svog postojanja otplesali su više od 4000 nastupa kako u zemlji tako i na brojnim turnejama diljem Europe (Italija , Austrija , Belgija , Engleska , Češka , Slovačka , Bugarska , Španjolska , Švicarska , Nizozemska , Poljska , Njemačka , Francuska , Slovenija , Luxemburg , Mađarska) te u SAD-a.. Nastupali su na mnogim festivalima i koncertima nailazeći na mnoga priznanja i oduševljenja milijunske publike. Tijekom svog postojanja kroz ansambl je prošlo više od 1500 članova.
Ansambl danas broji 57 članova koji izvode pjesme i plesove Hrvatske kroz 13. koreografija i to: plesovi Liburnijskog krasa, Balun-ples iz Istre , Krčki tanac , kolo iz Ražanca, starogradski Splitski plesovi, Posavski plesovi, Prigorski plesovi, Valpovačko kolo, splet plesova iz Slavonije, plesovi Baranje, Međimurski plesovi, Lika te Bunjevačko nadigravanje – plesovi Hrvata koji žive u Vojvodini.
Folklorni ansambl ”Zora” Opatija – Potresujka

N. Cvjetović / Liburnija.net

error: Content is protected !!