VIDEO Uređenje plaže Črnikovica – Jedina radna aktivnost u Voloskom

I dok je cijelo mjesto u smiraju, bez ikakvih posjetitelja, nadrealno djeluje situacija da se jedina radna aktivnost u cijelom mjestu odvija samo na plaži Črnikovica.

Volosko – I dok draški načelnik Riccardo Staraj ograničava broj radnika na gradilištu, na Črnikovici radovi se odvijaju prema planu prema najavljenoj i predviđenoj dinamici. I dok je cijelo mjesto u smiraju, bez ikakvih posjetitelja, nadrealno djeluje situacija da se jedina radna aktivnost u cijelom mjestu odvija samona plaži Črnikovica.

Naime, radovi na uređenju plaže Črnikovica nastavljaju se planiranom dinamikom, a s betoniranjem se stiglo do skalina koji vode na terasu bivšeg restorana Amfora.

Kako je najavljeno kupalište će na 1612 četvornih metara površine dobiti potpuno nov izgled. Povećat će se plažni prostor, unaprijediti kvaliteta postojećih sadržaja, a sve uz očuvanje prirodnog žala u uvali pa se tako postojeća šljunčana plaža neće dirati.

Prateći sadržaji bit će raznoliki: ugostiteljski, trgovački, sanitarije, tuševi, kabine. Posebnost je projekta da će na krovu tih objekata biti uređeno sunčalište za 90-tak kupača. Ukupna je vrijednosti investicije 1.340.648,46 kn, a za uređenje plaže Črnikovica Grad je dobio i sredstva Ministarstva turizma temeljem programa razvoja javne turističke infrastrukture u iznosu od 400 tisuća kuna.

error: Content is protected !!