VIDEO Uspješni ultramaratonac i trail trkač Marin Mandekić proglašen za Kastavca mjeseca kolovoza @ Kastav

Kruna svega ove godine je pobjeda koju je u posljednjem vikendu kolovoza ostvario na Velebit Ultra Trailu na dužini od 167 km, jednoj od najzahtjevnijih utrka u svijetu.

Kastav – Marin Mandekić, član sportskog rekreativnog društva Rika iz grada Kastva, izabran je za Kastavca mjeseca kolovoza. Marin se već više od deset godina intenzivno bavi trail trčanjem, dugometražnim trčanjem u prirodi, koje je trenutno jedan od najbrže rastućih sportova u svijetu.

Neke od najpoznatijih utrka na kojima je sudjelovao su 100 milja Istre gdje se natjecao na stazi dugoj 167 kilometara, zatim 120 kilometara dugoj Lavaredo Ultra Trail koja se smatra drugom najjačom utrkom u Europi ove vrste, Velebit Ultra Trailu dugom također 167 kilometara, ali i cijelom nizu drugih zahtjevnih utrka.

Prošle, 2017. godine, bio je član hrvatske reprezentacije u trailu, te je sa njom bio i sudionik Svjetskog prvenstva održanog u Italiji. Ove godine ostvario je niz dobrih rezultata kao što su pobjeda na Ugljan Trailu, drugo mjesto na Trailu Dugi Otok, treća mjesta na Hahlić i Risnjak Trailu.

Kruna svega ove godine je pobjeda koju je u posljednjem vikendu kolovoza ostvario na Velebit Ultra Trail-u na dužini od 167 km, jednoj od najzahtjevnijih utrka u svijetu, gdje je tu dužinu istrčao za 25sati i 49 minuta, bez stajanja te pritom drugoplasiranog ostavio iza sebe za više od dva i pol sata. Postavio je i rekord staze koji još dugo godina neće biti nadmašen.

– Osim što se bavi trail trčanjem Marin je i veliki humanitarac. Pred njim su godine u kojima će u ovom sportu pustiti zasigurno trag u Europi (ako ne i šire) kao jedan od najboljih Hrvata, što on već i jest, kazali su iz Grada Kastva u obrazloženju nagrade.

Što je sve o trčanju i Kastvu kazao Marin Mandekić, provjerite u video-prilogu…

Davor Žic / PodUčkun.net

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net