VIDEO: Ususret Liburnia Film Festivalu – Fuck For Forest na Ljetnoj @ Opatija

fff_lff_2013

U sklopu programa ”Ususret Liburnia Film Festivalu” na Ljetnoj će se pozornici večeras, u srijedu, 7. kolovoza, prikazati dokumentarni film ”Fuck For Forest”.

Opatija – Leona Johansson i Tommy Hol Ellingsen, osnivači kolektiva Fuck For Forest koji djeluje iz Berlina, nedavno su posjetili Motovun Film Festival gdje su ”likom i djelom” predstavili dokumentarac o kojem se ove godine mnogo priča. Riječ je o filmu poljskog dokumentarista Michala Marczaka ”Fuck For Forest” (2012.) koji donosi kontroverznu priču o kontroverznom pokretu čija je misija ”eko-pornićima” i golotinjom skrenuti pozornost na šume svijeta.

Zahvaljujući programu ”Ususret LFF-u”, te Restart labelu i Opatijskoj ljetnoj pozornici, ni stanovnici Liburnije i Kvarnera, odnosno njihovi gosti, neće ostati uskraćeni za jedan od najrazvikanijih dokumentaraca iz prošle godine.
Pokret Fuck For Forest nastao je, uz podršku norveške vlade (!), 2004. godine kad se grupa ljudi među kojima su bili i spomenuti Leona i Tommy, domislila da je seks naprosto glupo ne iskoristiti za nešto uistinu dobro, kad ga se već toliko često koristi kako bi se prodala hrpa beskorisnih stvari, proizvoda i ideja. Na koji način ga oni koriste zabilježio je poljski redatelj Michal Marczak, pa između ostalih likova upoznajemo Dannija – nemirna duha, koji slučajno otkriva ovaj raskošan neohipijevski svijet gdje seksualno oslobođenje graniči s globalnim altruizmom, te se priključuje njihovoj itekako slikovitoj operaciji.

Od ulica Berlina do šuma Amazone, ujedinjeni u misiji da spase planet kupovinom dijela šume gdje će zaštiti autohtono stanovništvo od izopačenog i bolesnog Zapada.

Film, koji je osvojio brojne nagrade, je na rasporedu u srijedu 7. kolovoza, na Maloj ljetnoj pozornici, u 21 sat, a cijena ulaznice je 25 kuna.

Ivan Mellor / Liburnija.net

error: Content is protected !!