[VIDEO] Ususret WRC Croatia Rallyju – Sedmerostruki prvak svijeta Sébastien Ogier testirao bolid u okolici Vrbovskog

Sébastien Ogier je francuski vozač relija, koji se natječe za Toyota World Rally Team na Svjetskom prvenstvu u reliju, a udružio se sa suvozačem Julienom Ingrassiaom. Osvojio je Svjetsko prvenstvo u reliju vozača 7 puta, 2013., 2014., 2015., 2016., 2017., 2018. i 2020.

Vrbovsko – Ljubitelji rallyja danas su oči imali uprte u okolicu Vrbovskog i u sedmerostrukog prvaka svijeta – Sébastiena Ogiera – koji je sa svojom momčadi testirao Toyotu Yaris s kojom će od 22. do 25. travnja juriti po lokalnim cestama Zagrebačke, Karlovačke i Krapinsko-zagorske županije te Grada Zagreba na trećoj etapi u ovogodišnjem WRC kalendaru, a vozit će se po lokalnim cestama Zagrebačke, Karlovačke i Krapinsko-zagorske županije te Grada Zagreba.

Veliki interes za ovim testiranjem vladao je kod ljubitelja kraljevske automobilističke discipline, a odlazak na testiranje bila je stvar koja se ne propušta. Stručnjaci ističu kako je među favoritima za osvajanje Croatia Rallyja Belgijac Thierry Neuville, kojem najbolje leže asfaltne podloge, a za trofej će se boriti s reli legendom i sedmerostrukim svjetskim prvakom Sébastienom Ogierom. Svoj je nastup potvrdio i Estonac Ott Tänak koji je trenutno peti u ukupnom poretku, kao i najveće iznenađenje ove sezone, mladi 20-godišnji Finac Kale Rovanperä koji je vodeći u ukupnom poretku nakon 4. mjesta u Monte Carlu i 2. na domaćem terenu u Finskoj.

Podsjetimo, ukupno je za Croatia Rally potvrđen nastup 68 posada, a Hrvatska će imati čak sedam predstavnika – Niku Pulića, Viliama Prodana, Martina Ravenščaka, Krešimira Ravenščaka, Ivicu Siladića, Matea Butorca i Željka Magličića.

“Nakon godina priprema i tisuća sati uloženog rada, preostalo nam je samo 13 dana do početka Svjetskog prvenstva u reliju u Hrvatskoj. Izrazito smo ponosni i uzbuđeni što će najbolji vozači današnjice juriti našim cestama i što smo uspjeli u naumu da Hrvatska bude dio vrhunske reli priče koju svake godine prati gotovo milijardu gledatelja diljem svijeta. Velik je to uspjeh do kojeg ne bi došlo bez snažne podrške naših partnera i sponzora kojima od srca zahvaljujem. Treba spomenuti i više od tisuću ljudi koji će vrijedno raditi na organizaciji najvećeg sportskog događaja u našoj zemlji nakon dugo godina. Oči cijelog automobilističkog svijeta ovih nekoliko tjedana bit će uprte u našu zemlju, siguran sam da ćemo opravdati povjerenje FIA-e i WRC Promotora”, istaknuo je Daniel Šaškin, predsjednik Organizacijskog odbora Croatia Rallyja na nedavno održanoj tiskovnoj konferenciji.

error: Content is protected !!