Video: Va Pule s Danielom Načinovićem

dn_naslovPula – Liburnija.net u suradnji s Face of Opatija donosi video intervju istarskog pjesnika, novinara, književnika, glazbenika i prevoditelja – ukratko, veoma svestrane osobe – Daniela Načinovića.
Razgovor je napravljen u Puli nakon odličnih kritika njegova prvog hita, kancone “Va Opatije/In Abbazia”, pa i prigodno nazvan ”Va Pule/In Pola”.
Doznajte što Načinović misli o nadahnuću – odakle dolaze ideje za njegove pjesme, ali i zašto sam sebe ne smatra pjevačem.
Usto, ovo je idealna prilika za bolje upoznavanje s manje poznatim opusom ovog glazbenika, jer uz pjesmu “Va Opatije”, kroz intervju se provlače i njegove skladbe “Mali bar” i “Dialogue”.
Video je realizirala ekipa u sastavu: Davor Vučetić i Marin Aničić (voditelji facebook stranice Face of Opatija) i Davor Žic, glavni urednik portala Liburnija.net.
Daniel Načinović jedan je od najistaknutijih suvremenih hrvatskih književnika srednje generacije i, uz pjesnika Borisa Biletića, danas vodeće poetsko ime istarskog književnog kruga. Bavi se i ilustracijom, slikarstvom i glazbom. Školovao se u Vinežu, Labinu, Pazinu, Rijeci, Puli i Zagrebu. U Pazinu pohađao je klasičnu gimnaziju Biskupskog sjemeništa gdje maturira 1969.
U Rijeci dvije godine studira filozofiju i teologiju. Godine 1975. diplomira hrvatski i talijanski jezik na Pedagoškoj akademiji u Puli. Studij talijanskog jezika dopunjava tijekom 1975. na Sveučilištu u Sieni (Italija) te 2002. u Castelaraimondu/Camerinu (Italija). Studirao je i na Filozofskom fakultetu u Zagrebu.
Liburnija.net TV – Daniel Načinović va Pule

I. Mellor

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net