VIDEO Večer posvećena harmonikama – Dorian Rubeša i Ema Sušanj večeras gostuju u Kastvu

Ulaz je besplatan, a koncert počinje u 21 sat.

Kastav – Mladi harmonikaši Dorian Rubeša i Ema Sušanj nastupit će večeras ispred Vikotove bačvarije u sklopu ovogodišnjeg Kastafskog kulturnog leta. Koncert počinje u 21 sat, a ulaz je besplatan.

Dorian Rubeša rođen je 21.02.2008. godine. Završio je 5. razred Osnovne škole “Milan Brozović” Kastav i 3. Razred glazbene škole Kastav. Dijatoničnu harmoniku svira 4 godine pod mentorstvom Nike Polesa. Sudjelovao je na raznim natjecanjima diljem Slovenije i Italije. Osvojio je 1. mjesto kategorije do 10. godina na Alpe Adria Diaton 2017. godine u talijanskoj Gorici. Na europskom natjecanju u Udinama osvaja 3. mjesto 2016. godine i 2. mjesto na istom natjecanju 2018. i 2019. godine. Na Avsenik natjecanju 2019. godine dobiva srebrno priznanje te na Grand prixu ove godine u Portorožu osvaja zlatno priznanje .

Ema Sušanj rođena je 12.12.2005. godine. Završila je 7. razred Osnovne škole “Drago Gervais” Brešca I 5. razred Glazbene škole u Ilirskoj Bistrici. Od svoje 8. Godine svira dijatoničnu harmoniku pod mentorstvom Nike Polesa. Članica je i harmonikaškog orkestra “Nico Poles” koji broji 35 članova. Sudjeluje i na natjecanjima iz harmonike, te je u srpnju 2018. godine u Izoli (SLO) osvojila nagradu za najbolju harmonikašicu, a iste godine u listopadu 2018. osvaja srebrno priznanje na natjecanju “Lojze Slak” u Mirnoj peči (SLO). U 2019. godini osvaja zlatno priznaje na natjecanju “Avsenik” u Begunjama. Iste godine sudjeluje na međunarodnom natjecanju u Beogradu (SRB) te kao jedina predstavnica Hrvatske osvaja zlatno priznanje u svojoj kategoriji. Uz harmoniku svira još i klavir i klarinet, te je najmlađa članica Glazbenog društva Spinčići.

Ulaz je besplatan, a koncert počinje u 21 sat.

error: Content is protected !!