VIDEO: Večeras nogometaši Rijeke dočekuje portugalsku Vitoriu

kek_males_hnk_rijeka

Uz tri boda s portugalskom Vitoriom porasla bi tada i nadanja u, na početku sezone, nezamisliv čin – prolaz skupine. Utakmica se igra večeras, s početkom u 19 sati, na stadionu Kantrida.

Rijeka – Nova europska Rijeka sutra ponovno teče. Posljednji put u skupini I Europske lige na rasporedu je domaća utakmica. Sve oči sutra će biti uperene na Kantridu. Sve nade u prvu pobjedu bit će uperene u 11 bijelih igrača. Svi odreda napravit će sve da Rijeka još jednom ove sezone pokaže pravo europsko lice, kakvo pokazuje od početka sezone.

Uz tri boda s portugalskom Vitoriom porasla bi tada i nadanja u, na početku sezone, nezamisliv čin – prolaz skupine.

Na press konferenciju uoči utakmice, koja se igra danas, na stadionu Kantrida od 19 sati, govorili su trener prve ekipe Matjaž Kek, tvorac ove predivne riječke jave, i novopečeni reprezentativac, Mate Maleš.

rijeka_vitoria_grb

– Sve je kristalno jasno. Naša namjera, želja i cilj su jasne. Napravit ćemo sve, pa možda i više od onoga što je u našoj moći, da bi to tog našeg cilja došli. Bit će to opet jedna velika europska utakmica u Rijeci koja zaokružuje pola godine jednog dobrog i kvalitetnog ugođaja – započeo je svoje izlaganje trener Kek, a onda uputio i molbu onima bez kojih klub jednostavno ne bi mogao.

– Imam veliki apel za naše navijače. Kad smo mogli izdržat utakmicu s Lyonom bez zapada, ajmo sutra onda opet zajedno probati doći do još jednog pozitivnog rezultata. Dođite, pomognite, jer onako kako svi u klubu kažu – ‘Zajedno smo Rijeka’ i zajedno smo puno jači. To sve već puno puta dokazali. No to ne znači da ćemo dozvoliti da nas ponesu nekontrolirane emocije, nešto što bi otvorilo previše prostora gostima, koji će na to samo čekati. Moramo biti sposobni u tijelu i čisti u glavama – u jednom dahu izrekao je Kek.

Na njegove riječi naslonio se i, ove sezone besprijekorni, Mate Maleš.

– Čeka nas teška utakmica. Ja znam da ću ja ali svi moji suigrači dati sve od sebe na terenu i napravit ćemo sve da dođemo do pozitivnog rezultata.

Susret sigurno neće početi Pušić i Mitrović koji nemaju pravo nastupa u Europskoj ligi, duže vrijeme ozlijeđeni Zlomisić i Okechukwu, te Cesarec i Lešković koji nisu još na sto posto mogućnosti. Neće biti ni Nikole Pokrivača koji ima manjih problema s koljenom.

vitoria_kantrida

Ulaznica za utakmicu još ima i to za A, B, C i F tribinu. Mogu se kupiti u četvrtak od 9-17 sati na zapadnim blagajnama te od 17 sati na istočnim i zapadnim ili do isteka zaliha.

Portugalska Vitoria, sretno je, iako uz kašnjenje, sletjala na riječki aerodrom na Krku. No zbog vjetra na letu prema Hrvatskoj imali su dosta problema. Stoga je trener gostiju Rui Vitora otvorio službenu press konferenciju riječima:

– Tko je prošao ovaj let, sigurno je spreman i za utakmicu.

O Rijeci i o samoj utakmici, nije se previše konkretno izjašnjavao.

– Znamo da je to jaka ekipa. I bez obzira na rezultat iz prve utakmice kada smo pobjedili 4:0, znamo da je Rijeka ekipa koja teško gubi na svom terenu – nastavio je trener Vitoria.

Na pitanja o problemu u momčadi, s obzirom da su u prvenstvu već pet utakmica zaredom poraženi, Rui Vitoria je rekao.

– Imali smo teško razdoblje, ali uvjeravam vas da smo puni samopouzdanja i puni snage.

Slično je rekao i igrač Andre Andre.

– Puni smo samopuzdanja i mislimo samo na pobjedu. Znamo da Rijeka dugo nije izgubila kod kuće, ali tradicija je tu da se ruši – kratak je bio igrač Vitorie.

Ivan Mellor / HNK Rijeka / PodUčkun.net
Foto: HNK Rijeka
Video: HNK Rijeka

error: Content is protected !!