[VIDEO] Vedran Kinkela najavio projekt sportske škole u vrtićima za predškolce

S obzirom na to da Dječji vrtić Matulji već ima izvrstan plan i program za matuljske mališane, predloženi projekt bio bi dodatna podrška poticanja interesa za sport, kretanje i zdrave navike stoga vjerujem da će se ideja projekta dalje razvijati, istaknuo je Kinkela. Što su sve poručili provjerite u priloženom video prilogu.

Matulji – I sam kao sportaš, koji se sportom počeo baviti još u vrtićkoj dobi, mogu reći da me je sport dijelom oblikovao u osobu kakva sam danas. Zato ću se kao načelnik posebno zalagati za povećanje proračunskih sredstava namijenjenih sportu, za dodatno uređivanje sportske infrastrukture, posebno one namijenjene djeci, kroz izgradnju i opremanje igrališta te da ću svojim osobnim primjerom poticati članove društva na bavljenje sportom, istaknuo je Vedran Kinkela kandidat SDP-a za načelnika općine Matulji uvodu tiskovne konferencije te predstavio novi projekt u okviru programa za mlade – projekt sportske škole u vrtićima za predškolce.

– Iznimno mi je drago da su naši sportaši i Zajednica sportskih udruga Općine Matulji prepoznali taj projekt te se ovim putem zahvaljujem na njihovoj podršci. Sam projekt ima za cilj obogaćivanje postojećih programa u vrtićima tako da trener kineziolog djecu upoznaje sa svim sportovima, što onda kasnije omogućuje toj djeci, ali i njihovim roditeljima da lakše donesu odluku u koji sport će se njihovo dijete uključiti pri upisu u školu. Zajednica sportskih udruga Općine Matulji bi preuzela stručni dio – vođenje projekta i izbor trenera/ trenerice dok bi Općina sufinancirala trošak naknade za rad. Osim praćenja djece i umjeravanja u pojedine sportove, na ovaj način omogućuje se da djeca kontinuirano rade na motorici, senzorici, timskom duhu te razvijanju kognitivnih sposobnosti, ali i da ponajprije zavole i zainteresiraju se za sport. S obzirom na to da Dječji vrtić Matulji već ima izvrstan plan i program za matuljske mališane, predloženi projekt bio bi dodatna podrška poticanja interesa za sport, kretanje i zdrave navike stoga vjerujem da će se ideja projekta dalje razvijati. Na kraju bih istaknuo da sam siguran da će ovo biti tek prvi od mnogih uspješnih projekata koji će se u našoj Općini sprovesti u suradnji sa Zajednicom sportskih udruga Općine Matulji i Dječjim vrtićem Matulji, poručio je Kinkela, dok je Tin Juračić, predsjednik Zajednice sportskih udruga Općine Matulji dao svesrdnu podršku projektu za kojeg smatra da je da je u ovoj izazovnoj godini ključno maknuti djecu od mobitela i televizija.

– Drago nam je da je netko prepoznao problem s kojim se susreću sportaši. Ovo je odličan iskorak prema zdravijoj budućnosti te djece te ujedno prema zdravijoj općini, dodao je Juračić. A što su sve poručili provjerite u priloženom video prilogu.

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net