VIDEO: Vodič kroz događanja za vikend @ Liburnija

japan_sm…svega će bit – pa i prijatelja i sreće…
…od najžešćih estradnjaka do najfinije klasične glazbe – sve nas to očekuje ovog vikenda…

Opatija, Matulji, Kastav, Mošćenička Draga, Lovran – Jadranske igre u Lovranu, koje su sinoć privukle hrpu posjetitelja na lovranski mul, bile su odlična uvertira vikendu pred nama, koji je iznimno bogat događanjima.
Događanja su već počela, jutarnjim programom na terasi hotela Milenij, u sklopu kojeg je nastupio ukrajinski harmonikaš Pavel Fenyuk, a nastavit će se navečer čak na tri opatijske lokacije.
robi-za-tisak
U Voloskom, na ribarskoj fešti nastupa Jasmin Stavros, u sklopu manifestacije Volosko Summer Time, dok će temperaturu u centru Opatije dizati DJ Playa (Srbija) u sklopu RnB Exclusive večeri koja će se od 23 sata održati u klubu Colosseum. A savjet o tome kako pretrpjeti ove vruće ljetne dane možete potražiti i na Ljetnoj pozornici, gdje od 21 i 30 sati kreće predstava Kazališta Komedija ”Skidajte se do kraja”. Također, večeras u 20 sati u Villi Angiolina održava se humanitarni koncert za Japan. Nastupa pijanistica Wakana Takahashi Wonda te obitelj Veljak.
Od 20,30 do 24,00 sata, u ugodnom ambijentu Restorana & bara Vidikovac održat će se ”Blues Rock Night”. Dobru atmosferu obećava Jed Becker`s Group u sastavu: Emir Grozdanić (guitar), Robert Antolić (vocal, bass), Zlatan Erceg (drums guest) & Mauro Staraj (hammond). U Lovranu, u hotelu Bristol od 20 sati održat će se program ”Vino i gitare”.
U subotu nas očekuje program pod motom – ”svagdje, za svakoga, ponešto” – ”žena, majka i kraljica” Jelena Rozga nastupit će u Rupi u sklopu proslave lokalne fešte Dana Rupe, a uz njenu ”bižuteriju” zvijeda večeri tradicionalno će biti veliki vol na ražnju. Zabava počinje od 21 sat uz Štimung bend.
Nešto drugačije melodije slušat će se u Veprincu – s početkom u 20 i 30 sati pod Ložun će se održati Večer klapa va Leprince. Na večeri klapa zapjevati će ženske klape Sv.Jelena –Dramalj, Roč-Roč, Rožice-Šapjane, Kamelija-Opatija, Volosko-Volosko i muške klape Zvonejski Kanturi –Zvoneća, Sveti Petar-Sv.Petar U Šumi, Grobnik-Čavle i domaćini Mirakul-Veprinac.

Liburnija.net: Glazbeno društvo Spinčići @ Kastafsko kulturno leto

Liburnija.net: Glazbeno društvo Spinčići @ Kastafsko kulturno leto


Mošćenička Draga u subotu će ploviti rock-vodama na brodu psihodelije, jer u čast Jima Morrisona, kojem se pred par dana ”nakupilo” 40 godina od smrti, u Brseču kod crkve Sv. Magdalene brojni renomirani glazbenici i umjetnici svirat će, projicirati i čitati o Morrisonovu životu i stvaralaštvu.
U Kastvu će se sutra navečer okrenuti limenoj glazbi – koncert povodom 90.obljetnice Puhačkog orkestra GD ”Spinčići”, održat će se na Crekvini s početkom u 21 sat. Uz svečani koncert, pod ravnanjem prof. Gorana Prše i nastupe renomiranih vokalnih solista, održat će se promocija trećeg nosača zvuka Puhačkog orkestra, kao i dokumentarnog filma o prvih 90 godina života Društva.
mystic_rose_ansambl
Na terasi hotela Milenij od 20 sati održat će se Jazz Night uz Mystic Rose Trio i posebnu ponudu: vodka martini, martini bianco, martini rosso. Jedanaestu godinu za redom, mjesni odbor Belveder organizira domaću veselicu u prekrasnom ambijentu plaže Tomaševac.Domaća fešta ”Tomaševac 2011” održat će se u subotu s početkom u 20h. Zabavni program večeri biti će u ‘režiji’ legendi našeg kraja i MO Belveder, Duška Jeličića- Duleta i Silvana Martinčića-Salpe te gostiju iz susjedne Kraljevice, grupe ”Fortunal” kao glavne grupe večeri.
Centralni subotnji događaj ipak bi trebao biti koncert bosansko-hercegovačke zvijezde regionalnog renomea, Dine Merlina, na Ljetnoj pozornici. Koncert počinje u 21 i 30 sati, a ulaznice se cijene na 120 i 150 kuna, ovisno o udaljenosti od pozornice.
Za nedjelju, ostaje nam glazbeno-sportsko-scensko-modni program. U Rupi druženje započinje već u 10 sati, rezanjem pečenja od vola te pripremom za 6. biciklijadu Giro d’ Rupa, nakon čega će se odigrati malonogometni turnir i turnir u briškuli i trešeti, a u večernjim satima nastupit će Klapa Sol i Štimung bend. Modni program sprema se u Opatiji – u klubu Colosseum od 22 kreće “Fashion by Colosseum”. Za komediju će biti zadužen Željko Pervan, koji će ispred općine Matulji s početkom u 21 sat izvesti stand up komediju ”Na rubu Europe”. Za glazbu su se pobrinuli u Dragi – na rivi će od 21 sat nastupiti instrumentalisti svjetskog glasa Ratko Divjak – bubnjevi, Joe Kaplowitz – klavijature i Bruno Mičetić – gitara. U hotelu Milenij od 20 sati održat će se Opera Night uz Antonelu Nalis, Voljena Grpca i Vladimira Babina.
tomasevac_2011
Grupa Fortunal – KRAČUN, MIK 2011.

Ivan Mellor / Liburnija.net

error: Content is protected !!