VIDEO: Z armunikun va Kastav ove nedjelje

armunika_sm…poseban gost bit će Grobničan Zdravko Brdar-Savić koji slavi 50 godina rada…
…naglasak će se dati i na mlade harmonikaše, od pet godina starosti…

Kastav – I ove će godine Kastav ugostiti već tradicionalno glazbeno druženje ”Z armunikun va Kastav”, koje će se održati ove nedjelje na Crekvini, s početkom već u 15 sati a završetkom u sitnim noćnim satima.
Prvi je susret harmonikaša u Kastvu ”Z armunikun va Kastav” održan 2003. godine i odmah je postao jednom od vrlo posjećenih manifestacija, odnosno već je na samome početku prerastao okvire lokalnoga događaja. Vrhunskim je izvedbama privukao kako glazbenike koji se žele predstaviti svirkom na svome omiljenom instrumentu, tako i oduševljene posjetitelje koji su prepoznali i ovu kastavsku atrakciju.
Ovogodišnje, 9. izdanje festivala harmonikaša predstavit će kao posebnog gosta Grobničana Zdravka Brdara-Savića, koji slavi pola stoljeća bavljenja glazbom, odnosno sviranja harmonike. Uz Brdara će nastupiti njegovi Grobničani, a pratit će ga i članovi KUD-a Zvir iz Jelenja. Ostali gosti s armonikama u Kastav stižu iz Bihaća, Velike, Ilirske Bistrice te Kopra, među kojima će istaknuto mjesto zauzimati mladi svirači, već od pet godina starosti.
Festival ”Z armunikun va Kastav” održava se u organizaciji Udruge prijatelja harmonike ”Armunika”, Grada Kastva i kastavske Turističke zajednice, a u slučaju kiše festival će biti održan u novoj kastavskoj školskoj sportskoj dvorani.
Z Armunikun va Kastav 2008.

Ivan Mellor / Liburnija.net