[VIDEO] Zbog opasnosti od urušavanja nakon gašenja vatrene stihije svi stanari moraju u privremeni smještaj

– I ostali stanari su morali potražiti privremeni smještaj dok se strojevima uklanja nagoreni dio zgrade kako ne bi došlo do nekontroliranog urušavanja, istaknuo je općinski načelnik Bojan Simonič.

Lovran – Današnji požar koji je buknuo u zgradi u starom gradu zahvaljujući brzoj intervenciji pripadnika Javne vatrogasne postrojbe Opatija na svu sreću prošao je bez ozlijeđenih osoba, ali je materijalna šteta ogromna.

Kako smo već izvještavali, u potpunosti je izgorio stan jedne lovranske obitelji, dok su stanovi njihovih susjeda zbog gašenja slojeva unutar zgrade također morali napustiti domove.

— U današnjem požaru, koji je zahvatio potkrovni stan u Starom Gradu srećom nije bilo ljudskih žrtava, ali je jedna lovranska obitelj izgubila sve. Ovaj događaj ukazao nam je prije svega na problem neadekvatnosti tih prostora za život – i opasnosti koje od njih prijete. Ova je obitelj uspjela pronaći privremeni smještaj za nekoliko dana – ali će im trebati pomoć da ponovno izgrade krov nad glavom i opreme dom. Nažalost, nakon gašenja zgrada je mokra do prizemlja i popadali su stropovi – podupiračima su učvršćene međukatne konstrukcije. I ostali stanari su morali potražiti privremeni smještaj dok se strojevima uklanja nagoreni dio zgrade kako ne bi došlo do nekontroliranog urušavanja, istaknuo je općinski načelnik Bojan Simonič.

Podsjetimo, danas je u poslijepodnevnim satima buknuo požar u kući u lovranskom Starom gradu zbog čega je promet magistralnom cestom prema Puli bio u prekidu. O uzrocima požara očitovati policija po završetku očevida.