[VIDEO] Željko Grbac i Sandro Pecman najavili izlazak na izbore, ali i ‘podvukli crtu’ pod dosadašnji rad

Nismo bili dvolični – u razgovorima s vama nismo tvrdili da imate pravo, a kad je trebalo glasati na vijeću – „znate, ne moren protiv stranke….“ A ča je to stranka?? Za nas to ste vi, mještani Općine Matulji, i za nas ćete to zauvijek biti vi! Stoga ćemo sa svojom listom izaći i na predstojeće izbore, poručili su nezavisni vijećnici.

Matulji – Nezavisni vijećnici Željko Grbac i Sandro Pecman, na jučerašnjoj tiskovnoj konferenciji osvrnuli su se na rad u proteklom sazivu općinskog vijeća te najavili izlazak na predstojeće izbore ponovo s nezavisnom listom koju će predvoditi Grbac.

– Ukoliko ste pratili snimke sjednica na društvenim mrežama mogli ste vidjeti da smo tijekom cijelog mandata beskompromisno branili interese većine mještana i nastojali da se donose odluke na korist cijele Općine. Ne želimo generalizirati, ali smatramo da su jedino predstavnici nezavisne liste bili dosljedni u tome. U našem dosadašnjem radu glavni naglasak dan je na program poticanja gospodarskih aktivnosti kako bi općina financijski ojačala i na pripreme plansko prostornih dokumenata čime bi se omogućio daljnji gospodarski rast i rast društvenog standarda. Počnimo od ovog drugog jer su još uvijek svježa sjećanja na aktivnosti oko donošenja izmjena Prostornog plana Općine Matulji. Nakon našeg višegodišnjeg inzistiranja konačno smo 2019. donijeli odluku na Općinskom Vijeću da se pristupi izmjenama tog plana. U ladicama je bilo više od 500 zahtjeva za proširenje granica građevinskih područja, promjene namjene i sl. ali pojedinci nisu željeli poslušati glas naroda. Odbor za prostorno planiranje, na čelu kojeg je bio član nezavisne liste Sandro Pecman, odradio je ogroman posao i predložio kriterije proširenja građevinskih područja a da se istovremeno ne naruši kvaliteta života stanovnika Matulja. Zahvaljujući našoj inicijativi u korijenu je sasječena ideja o gradnji spalionice smeća, makar to nazivali energana na gorivo iz oporabljivog otpada, na prostoru Općine Matulji i istovremeno definiran prostor za zbrinjavanje građevinskog otpada na Miklaviji, istaknuo je Pecman.

Kako su kazali Nezavisna lista čvrsto je stala iza inicijative građana Mjesnog odbora Pužev komun da se ne dozvoli daljnje širenje gospodarskih aktivnosti zbrinjavanja otpada u Permanima već da se isto preseli u radnu zonu Miklavija.

– Ne treba posebno isticati da smo aktivno sudjelovali i u izmjenama postojećih i izradi novih prostornih planova kojima se omogućava planiranje i izgradnja novih cesta i željeznice kao i novih gospodarskih i društvenih objekata. Što se tiče gospodarstva smatramo da je izuzetno važno istaknuti činjenicu da je Općinsko vijeće na inicijativu NL Željko Grbac definiralo obvezu izrade liste gospodarskih subjekata koji su zainteresirani za rad na poslovima koje dodjeljuje općina. Sada se svatko može prijaviti i općinske službe su dužne, kod raspisivanja javnih natječaja, poslati upit svim prijavljenima. Izgleda nebitno, ali na ovaj način izbjegnuta je mogućnost bilo kakvih priča o „podobnim“ izvođačima već ostaju samo „najpovoljniji“. Vjerujemo da smo u ove 4 godine bili glas svih vas koji ste i koji niste glasali za nezavisnu listu. Nastojali smo biti razumni, tolerantni i pošteni. Prema svakom isti – bez obzira na političku pripadnost, nacionalnost, spol,…. I ne, nismo išli po mišljenje u centralu i nismo bili poslušni kotačići u glasačkoj mašineriji neke stranke već smo odluke donosili nakon razgovora s mještanima. Nismo bili dvolični – u razgovorima s vama nismo tvrdili da imate pravo, a kad je trebalo glasati na vijeću – „znate, ne moren protiv stranke….“ A ča je to stranka?? Za nas to ste vi, mještani Općine Matulji, i za nas ćete to zauvijek biti vi! Stoga ćemo sa svojom listom izaći i na predstojeće izbore. Odgovor na pitanje koji je program za koji ćemo se zalagati vrlo je jednostavan – to su sve one stvari koje će poboljšati komunalni i društveni standard, odluke koje će poticati poslovanje poduzetnika, odluke koje će olakšati život stanovnika općine. Mi imamo viziju i znamo koje bi korake trebalo poduzeti da se konačno riješi prometna gužva u centru Matulja i da se izgradi besplatno parkiralište nedaleko samog centra Matulja. Znamo što želimo promijeniti da olakšamo izgradnju gospodarskih objekata i da potaknemo konačnu valorizaciju neiskorištenih radnih zona, poručio je Grbac.

Općina ima značajnu imovinu te resurse i vjeruju da imaju rješenje kako povećati prihode Općine, a da istovremeno ukinu prirez na porez na dohodak.

– I ne, nećemo obećavati izgradnju preko noći sportskih i trgovačkih objekata, multifunkcionalne dvorane, domova za starije osobe, vrtića i škola, organizaciju priredbi i koncerata…… Želimo vjerovati da je sve to moguće ostvariti, ali isto tako sigurni smo da za to treba stvoriti preduvjete. A za to treba biti realan i sposoban. I na kraju još jednom hvala svima na podršci, na pitanjima i temama koje ste nam postavljali i sugerirali u proteklom periodu, poručili su Grbac i Pecman te se unaprijed zahvalili svima koji će na idućim izborima izabrati Listu grupe birača nositelja Željka Grbca.

error: Content is protected !!