VIDEO: Zimska idila na Ćićariji @ Istra

Sniježna idila na Ćićariji

Sniježna idila na Ćićariji

Kako je proteklo jutro na bajkovitoj Ćićariji provjerite u video prilozima u nastavku teksta, dok nekoliko fotografija iz Žejana možete pogledati na ovom linku

Lupoglav – Napokon dočekana zimska idila praćena niskim temperaturama i velikim količinama snijega dočekala je stanovnike Ćićarije.

Ana Pisak i Sandi Kurelić

Ana Pisak i Sandi Kurelić

Prema riječima kolegica Ane Pisak, inače novinarke TV Istre, juros oko 8 sati na Ćićariji je poče padati gusti snijeg, a do podna je stvorio 30 centimetara debeo pokrivač, dok ga je najviše bilo na potezu od mjesta Jelovice od granice sa Slovenijom.

– Ove godine smo bili u kiši i jugu, a sad izgleda da će nan se vratit sve ono što smo propustili. A moran priznat da je bila zadnja ura za posušit meso. Temperatura oko nule je idealna za pripremit zimnicu, ali i za prekrasnu kulisu sa snijegom, kazao je Božidar Sušanj iz Vodica. U Trsteniku su mještani čistili prilazne ceste improviziranim ralicama da omoguće pristup kombiju s namirnicama.

Brest, Dane, Rašpor, Lupoglav, Lanišće, Vodice, Jelovice, Male Mune, samo su neka od mjesta kroz koja su danas prolazili revni vozači ralica čisteći prometnice. Ekipa TV Istre odradila je svoju šihtu na relaciji Vodice – Jelovice. Kako je proteklo jutro na bajkovitoj Ćićariji provjerite u video prilozima u nastavku teksta.

cicarija_tv_istra_2

N. Cvjetović / PodUčkun.net
Foto: Ana Pisak
Video: TV Istra

error: Content is protected !!