[VIDEO] Žmergov lokalni info-centar za mlade prigodnim programom obilježio Međunarodni dan mladih

Već u subotu, 14. kolovoza, na Mrkatu će se održati još jedno ljetno izdanje Ekološkog sajma Opatija, kojim Udruga Žmergo omogućava svim građanima i posjetiteljima Opatije ekološki uzgojenu hranu kroz kratke lance opskrbe. Što smo još jučer saznali od organizatora pogledajte u priloženom videu.

Kolovoz je u svijetu mladih uvijek u znaku ljeta, putovanja, zabave, novih iskustava, ljubavi, a onima koji rade s mladima kolovoz je u znaku Međunarodnog dana mladih (odlukom Generalne skupštine Ujedinjenih naroda 1999. godine).

Volosko – Žmergov lokalni info-centar za mlade pripremio je jedno ljetno, morsko izdanje kojim je obilježio Međunarodni dan mladih skrećući pažnju mladih, a i onih koji su važni za živote mladih, na pitanja koja ih “žuljaju”, ujedno slaveći potencijal mladih kao partnera u današnjem globalnom društvu.

Ekipa ŽLICA-e, tako je u suradnji s GDCK Opatija, KŠR Gorovo, RK Liburnija i VK Opatija jučer realizirala zanimljiv program namijenjen informiranju mladih o važnosti njihovog aktivnog sudjelovanja u oblikovanju održive zajednice, naročito kroz svakodnevne “zelene”, zdrave navike. Događaj je upotpunio sportsko-rekreativni program mladih sportaša čime se promovirala važnost bavljenja sportom među mladima te besplatne probne vožnje supom čime se željelo ukazati na važnosti rekreacije na otvorenom za fizičko, a posebice mentalno zdravlje mladih, ugroženo ograničenim uvjetima života zbog epidemije uzrokovane koronavirusom.

Tema Međunarodnog dana mladih 2021. godine je „Transformiranje prehrambenih sustava: inovacije mladih za ljudsko i planetarno zdravlje“, s ciljem da se istakne da uspjeh takvih globalnih napora ovisi i o značajnom sudjelovanju mladih.

– Tijekom zagrijavanja za Dan mladih, provedena je i mini online kampanja o održivim prehrambenim navikama koju čine video radovi i vlog Dore i Petre, mladih djevojaka koje su izradile zanimljive materijale sa savjetima kako u svakodnevni život unijeti održive navike kada je riječ o hrani. Videi se mogu pogledati na webu Fermaja i Facebook događaju Međunarodnog dana mladih. A već u subotu, 14. kolovoza, na Mrkatu će se održati još jedno ljetno izdanje Ekološkog sajma Opatija, kojim Udruga Žmergo omogućava svim građanima i posjetiteljima Opatije ekološki uzgojenu hranu kroz kratke lance opskrbe, čime adresiramo još jedan važan tematski aspekt ovogodišnjeg dana mladih. Aktivnost je dijelom projekta Žmergov lokalni info-centar za mlade – ŽLICA koji se provodi uz financijsku potporu Grada Opatije, poručili su organizatori.

error: Content is protected !!