Vidimo se na startu Galijole @ Opatija

jedrilice_sm…24. i 25. rujna održava se Galijola 2010., te Plava noć…
…u slučaju ružnog vremena regatno polje će se skratiti na 46 nautičkih milja…
…slijedeće godine, po uzoru na Rijeku, organizirati će se regata ”Homo si bordižat”…

Danas je u Yacht clubu u Opatiji održana tiskovna konferencija povodom nadolazeće navigacijske regate ”Galijola 2010.” te primopredaja novih jedrilica klase Laser i Optimist.
O ovogodišnjoj, navigacijskoj regati, ”Galijoli” upoznao nas je predsjednik JK ”Opatija”, Ivica Šćurić: – ”Galijola” je jedna od starijih regata i po 29 putu kreće u petak. Start ove zahtijevne regate je u podne ispred opatijske luke, a ako nam vrijeme bude išlo na ruku jedrit će se na regatnom polju dužine 72 nautičkih milja od Opatije do hridi Galijola s ciljem ponovo u Opatiji. U slučaju ružnog vremena regatno polje će se skratiti na 46 nautičkih milja, te će se jedriti do svjetionika Zaglav i nazad do Opatije. Očekuje se 20 do 30 jedrilica, a iako ovo nije veliki broj posade koje dolaze su pravi morski vukovi. U subotu navečer bit će proglašenje pobjednika i podjela nagrada na opatijskom mulu gdje će se održati ”Plava noć”.
Slijedeće godine održati će se još jedna nova jedriličarska, ali prvenstveno turistička manifestacija ”Homo si bordižat” za Dan Grada Opatije. Činjenica je da mi krenemo iz Opatije prema Galijoli, ali jedrilice se ubrzo više ne vide. Homo si bordižat održati će se od Opatije do Voloskog kako bi svi mogli vidjeti i uživati u lijepim vizurama bijelih jedra. – nadodao je Šćurić.

Liburnija.net: Krštenje Lasera u lučici @ Opatija

Liburnija.net: Krštenje Lasera u lučici @ Opatija


Također, ‘plovni park’, Jedriličarskog kluba Opatija obogaćen je s dvjema novim jedrilicama klase Laser i Optimist. Jedrilicu klase Laser sponzorirao je Grad Opatija dok smo za jedrilicu klase Optimist mi sami skupili sredstva. – istaknuo je Vilim Nakrst, sportski direktor Jedriličarskog kluba Opatija. Čast da bude kuma ovih novih jedrilica pripala je dogradonačelnici Opatije – Marini Gašparić.
Liburnija.net: Laser i optimist spremni za porinuće @ Opatija

Liburnija.net: Laser i optimist spremni za porinuće @ Opatija


Nikola Cvjetović / Liburnija.net

error: Content is protected !!