Vidoje Vujić u posjeti graničnim policijacima @ Rupa

Vidoje Vujić

Ulaskom Hrvatske u Europsku uniju neće se puno promijeniti na ustroju graničnih prijelaza, no ”spojit” će se slovenski i hrvatski carinici, stoga će putnici prolaziti samo jednu, zajedničku, kontrolu.

Rupa – Na dane poput Badnjaka, odnosno obiteljske blagdane kao što je Božić, treba prisjetiti ljudi koji ih neće provesti u krugu obitelji, već na radnim mjestima, kako bi naši blagdani bili sigurniji. Možemo biti radosni što imamo dobru graničnu patrolu i policiju koja se dobro snalazi u uvjetima pojačanog ulaska i izlaska iz zemlje, kazao je obnašatelj dužnosti primorsko-goranskog župana Vidoje Vujić, koji je jučerašnje jutro proveo u posjeti djelatnicima graničnih prijelaza u Rupi i na Pasjaku.

Ovih blagdanskih dana oni su izloženi i pojačanom pritisku, kako onih legalnih, tako i pokušaja nelegalnih prelazaka granice. Načelnica PU Primorsko-goranske Senka Šubat istaknula je kako godišnje preko graničnih prijelaza Rupa i Pasjak prijeđe deset milijuna osoba, a načelnik policije na Graničnom prijelazu Rupa Boris Butorac kazao dodao je kako se u vrijeme blagdana bilježi i porast pokušaja ilegalnih prelazaka granice.

– Proteklog vikenda spriječili smo 25 osoba stranog državljanstva u pokušaju ilegalnog prelaska granice, zaključio je Butorac.

Davor Žic / Liburnija.net

error: Content is protected !!