VIII. saziv Dječjeg gradskog vijeća @ Opatija

djecje_gradsko_vijece…konstituirajuća sjednica Dječjeg gradskog vijeća bit će održana 09. lipnja…
…povodom obljetnice u predvorju Gradske vijećnice postavljena je izložba o radu svih saziva DGV-a…

Opatija – Dana 30. svibnja, održani su izbori za vijećnike VIII. saziva Dječjeg gradskog vijeća Grada Opatije. Izbori su održani u Osnovnoj školi Rikard Katalinić Jeretov u Opatiji, te za učenike s područja Dobreća, Opriča i Ike u Osnovnoj školi Viktor Car Emin – Lovran.
Tako su u Opatiji izabrani slijedeći učenici: Karlo Brckan, Luka Vrkić, Lucija Deranja, David Stefanović, Luka Brajan, Kelli Nikolac, Katja Knežević, Petra Peloza, Laura Selihar, Luka Uzelac, Stella Hrvatin, Tadeja Klanjac, Josip Mersnik, Dino Žigulić, Antonio Cetin, Larisa Šimunić, Neven Maglica, Dorotea Memeti, Enni Puhar, Ivan Tancabel, Ani Slosar, Hana Ćehaja i Sara Delibegović, dok su u Lovranu izabrani Leon Tuna i Matija Matasović. Konstituirajuća sjednica Dječjeg gradskog vijeća bit će održana u Villi Angiolini, 09. lipnja, u 13.00 sati.
Osim odabira dječjeg gradonačelnika i gradskog projekta kojim će se baviti sljedeće dvije godine, bit će održana i dodjela nagrade za ”Najdječje djelo“ učenicima Ivani Vidas, Ivanu Tancabelu i Sari Sušanj. A upravo oni, dobili su najviše glasova na provedenom natječaju za dodjelu nagrada za Najdječje djelo. Podsjetimo, nagrada je dodijeljena učenici 7.a razreda Ivani Vidas za nesebičnu pomoć novom učeniku te vijećnicima DGV-a Ivanu Tancabelu i Sari Sušanj koji su prikupili 900 potpisa kao prilog Republike Hrvatske kampanji Europske unije za borbu protiv siromaštva i socijalne isključenosti.
Povodom obljetnice u predvorju Gradske vijećnice postavljena je izložba o radu svih saziva DGV-a koja se može pogledati do 6. lipnja, kada će biti preseljena u galeriju Juraj Šporer.
Nikola Cvjetović / Liburnija.net
Vezane vijesti:
Izbori za Dječje gradsko vijeće @ Opatija
Održana 5. sjednica sedmog saziva Dječjeg gradskog vijeća

error: Content is protected !!