Vijećnici i ”komisionari”

g_opt2Opatija – Imate problem čije bi rješenje moglo uključivati Grad Opatiju, a ne znate kome se trebate obratiti? Jasno vam je da bi vam gradonačelnik osobno mogao pomoći u sretnom razrješavanju vaše situacije, ali do prvog čovjeka grada teško se dolazi, a i logično je da gradonačelnik ne može svaki dan provesti sa svakim od 14 tisuća Opatijaca? Upravo zbog ovakvih dvojbi građana, koji vjeruju da su iscrpili svaki oblik neposrednog političkog zastupništva nakon što se obrate svome mjesnom odboru, objavljujemo popis svih ljudi u ovom Gradu koji su nadležni za rješavanje vaših problema – naravno, ako su vezani uz lokalnu političku, gospodarsku, prostorno-plansku ili komunalnu problematiku…

Uz gradonačelnika Ivu Dujmića i njegove zamjenike Ernia Gigante Deškovića i Marinu Gašparić, svaki se građanin slobodno može obratiti svojim gradskim vijećnicima… Koji su “vaši” gradski vijećnici? Svi, naravno, tako funkcionira predstavnička demokracija, ali većina će se građana rađe obratiti nekom od ”ideološki bliskih” političara. Evo i liste, s kućnim adresama na kojima ih možete potražiti sa svojim problemima:

1. Doc.dr.sc. Viktor Peršić, dr.med. Pobri, Pužev breg 6/b, – lista SDP, HNS, HSLS,
2. Bruno Starčić, Opatija, Matka Brajše 18, – lista SDP, HNS, HSLS,
3. Dušan Kotur, Opatija, Davorina Trinajstića 1, – lista SDP, HNS, HSLS,
4. Fernando Kirigin, Opatija, Ive Kaline 3, lista SDP, HNS, HSLS,
5. Mr.sc. Hrvoje Marušić, Opatija, Antona Mihića 8, lista SDP, HNS, HSLS,
6. Prof.dr.sc. Amir Muzur, dr.med. Opatija, Vrutku 23 – lista Nezavisna gradska lista Amira Muzura
7. Marko Orešković, Opatija, S. Jurdane 4 – lista Nezavisna gradska lista Amira Muzura
8. Roman Cvek, Opatija, Nova cesta 119 – Nezavisna gradska lista amira Muzura
9. Neven Varljen, dr.med. Opatija, Maršala Tita 21 – lista – IDS
10. O’brien Sclaunich, Opatija Andrije Štangera 45, – lista IDS
11. Marko Ćorić, Opatija, Joakima Rakovca 16, – lista HDZ, HKDU, HSS, HDS,
12. Goran Crnković, Opatija, Nikole Tesle 1, – lista HDZ, HKDU, HSS, HDS,
13. Sandi Kršanac, Veprinac, Zatka 23 , Akcija mladih
14. Igor Puž, Veprinac, Pehji 2, Akcija mladih,
15. Nikica Pažin, Opatija, Rikarda Katalinija Jeretova 29, Nezavisna gradska lista Nikice Pažina
16. Rajko Hlanuda, Poljane, Jakusi 31, Nezavisna gradska lista Nikice Pažina,
17. Lucijan Kos, Opatija, Mileve Sušanj 10, lista HSU,
18. Ksenija Baždarić, Opatija, Nova cesta 127, lista SDP, HNS, HSLS,
19. Đeni Benić, Veprinac, Tumpići 15, – lista SDP, HNS, HSLS,

Budući da Vijeće djeluje i kroz sustav pododbora, postoji 26 radnih tijela koja reguliraju čitav niz specijaliziranih problematika – od koncesijskih do etičkih pitanja… Njihov potpuni popis možete naći na stranicama Grada Opatije, ako se mrvicu potrudite, a mi donosimo samo one najvažnije…

Savjet mladih Grada Opatije: Baretić Goran, Opatija; Bartolović Nina, Ičići; Brajković Ivona, Opatija; Bolić Denis, Opatija; Cerovac Ivan, Poljane; Dujmić Davor, Ičići; Dunatov Maša, Opatija; Starčić Ema, Opatija; Vidaković Ivan, Opatija.

Etički odbor mjesto je na kojem možete prijaviti sve gradske dužnosnike za koje smatrate da su se na neki način ogriješili o Statut, zakone ili javni moral. O prijavama odlučuju predsjednica Suzi Petričić, Viktor Peršić i Igor Puž.

Poprilično je bitan i ocjenjivački sud za dodjelu javnih priznanja Grada Opatije, u kojem sjede predsjednik Nikica Pažin te članovi Irene Munde, Vili Glogović, Radojko Martinčić, Ronald Ribarić, dr. Arsen Stanić, Damir Lovreković, Duško Paro i Didek Zoran.

Odbor za stambeno-komunalna i imovinsko-pravna pitanja također nije nebitan, a njegovi su članovi Josip Dedić, Zorica Šain, Eduard Paušić, Serđo Aničić i predsjednik Dušan Kotur.

Još jedan od ”odbora za moralna pitanja” – odbor za pitanja nacionalnih manjina, ljudskih prava i nevladine udruge: predsjednica Đeni Benić i članovi Vilim Jeletić, Zorica Šain, Nikola Kurti, Norma Tuliak Srbulj.

Jedan od najzaposlenijih odbora u ovom je mandatu odbor za sport i tehničku kulturu, gdje djeluju predsjednik Fernando Kirigin te članovi Dalibor Korenić, Jelena Kovačević, Ronald Ribarić i Igor Puž.

Tu je i odbor za prostorno uređenje, planiranje i zaštitu okoliša, koji je nedavno podnio ”neslavni amandman” na izmjene UPU-a Opatije: Bruno Starčić (predsjednik), Zdenko Sušanj, Marko Barč, Zlatomir Prebelić i Mladen Žigulić.

Za sve vlasnike štandova ključno je vijeće za dodjelu koncesijskih odobrenja, gdje ”stoluju” Neven Varljen, Đani Lukšić i Bruno Starčić.

Ako vam je netko od spomenutih vijećnika i članova komisija susjed, prijatelj ili poznanik, ne čekajte – “obratite mu se s povjerenjem”. Ako nije, nema razloga za očajavanje, jer uskoro donosimo i popis ”svih gradonačelnikovih ljudi”, odnosno daljnju listu referenci za rješavanje vaših problema…

Sve informacije i podaci preuzeti su sa stranica Grada Opatije – www.opatija.hr

Davor Žic

error: Content is protected !!