Vijećnici koalicije SDP-HNS-HSU i službeno zatražili povećanje plaća u vrtiću i ukidanje poreza na potrošnju @ Opatija

Danko Žitinić i Ana Puž Kukuljan

Danko Žitinić i Ana Puž Kukuljan

Konkretno, od Dujmića vijećnici traže da pripremi novu Odluku o porezima Grada Opatije u kojoj će od 1. svibnja biti ukinuda obveza plaćanja poreza na potrošnju, da pripremi izmjene proračuna kojima će se osigurati sredstva za usklađenje koeficijenata za djelatnike Dječjeg vrtića te da se u rebalansu osiguraju sredstva za petpostotno povećanje osnovice za obračun plaća djelatnika Dječjeg vrtića.

Opatija – Danko Žitinić, predsjednik Kluba zastupnika SDP-a, HNS-a i HSU-a u opatijskom Gradskom vijeću, predao je danas gradonačelniku prijedlog da u rebalans proračuna uvrsti povećanje sredstava za veće plaće djelatnika Dječjeg vrtića te da se usklade njihovi koeficijenti, ali i da se donese odluka o ukidanju poreza na potrošnju kako bi se smanjila davanja za opatijske ugostitelje.

– Oko nekih stvari se svi slažemo, kao što je povećanje plaća u Dječjem vrtiću ili ukidanje poreza na potrošnju, i smatramo da to trebamo napraviti prije nego što počne službena kampanja. Idemo raditi odmah, idemo odmah dati rješenja za neke probleme, nemojmo gubiti vrijeme i obećavati da će se nešto dogoditi nakon izbora, ako se to može dogoditi sada, kazao je Žitinić uime devetero vijećnika i vijećnica koji su potpisali taj prijedlog, naglasivši kako se ovaj zahtjev od gradonačelnika Ive Dujmića nadovezuje na njegove izjave o tome da je Grad ostvario pozitivan poslovni rezultat u visini od 4,5 milijuna kuna.

Konkretno, od Dujmića vijećnici traže da pripremi novu Odluku o porezima Grada Opatije u kojoj će od 1. svibnja biti ukinuda obveza plaćanja poreza na potrošnju, i to prema uzoru na Grad Rijeku koji je sličnu odluku već donio. Također, traži se od njega da pripremi izmjene proračuna kojima će se osigurati sredstva za usklađenje koeficijenata za djelatnike Dječjeg vrtića, ”u skladu s dopisom ravnateljice Sabrine Jelić” od 28. ožujka. Konačno, očekuje se da se u rebalansu osiguraju sredstva za petpostotno povećanje osnovice za obračun plaća djelatnika Dječjeg vrtića.

– Kako bi sve navedeno pravovremeno mogli biti pripremljeno, predsjednik Gradskog vijeća je spreman umjesto 4. travnja, zakazati novi termin održavanja 31. sjednice za 11. travnja u 16 sati, stoji u uručenom zahtjevu.

Nikola Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!