Vijećnici usvojili dva proračuna @ Mošćenička Draga

mdraga_sm1…konačna slika proračuna za 2011. godinu ”vrijedna” je preko 14 milijuna kuna…
…iduće godine planira se zaraditi i potrošiti 8,5 milijuna kuna…

Mošćenička Draga – Čak pet milijuna kuna razlike je između dva proračuna koje je donijelo Općinsko vijeće Mošćeničke Drage na svojoj nedavnoj sjednici – neobično za okruženje, gospodarsku situaciju i društvenu krizu, rebalansom proračuna za 2011. godinu Draga je otišla ”u plus” za otprilike 350 tisuća kuna te zaključila ovu godinu sa proračunom u visini 14,1 milijun kuna.
Mošćenička Draga – Čak pet milijuna kuna razlike je između dva proračuna koje je donijelo Općinsko vijeće Mošćeničke Drage na svojoj nedavnoj sjednici – neobično za okruženje, gospodarsku situaciju i društvenu krizu, rebalansom proračuna za 2011. godinu Draga je otišla ”u plus” za otprilike 350 tisuća kuna te zaključila ovu godinu sa proračunom u visini 14,1 milijun kuna. Međutim, u toj su ”masi” uračunata i sredstva položena u Credo banku, do kojih – nakon kolapsa i stečaja ove male splitske banke – Općina neće moći doći.
Stoga je proračun za 2012. godinu planiran nešto skromnije – na 8,5 milijuna kuna, a značajniji rast ne predviđa se niti u narednom dvogodišnjem razdoblju do 2014. godine. S tim sredstvima planira se ipak napraviti ”štošta” – prvenstveno, rotor na ulazu u mjesto za koji se trenutačno pregovara oko otkupa terena od mještana, ali i projektna dokumentacija za novi centar Mošćeničke Drage u kojem će biti smještene sportska dvorana, ljekarna, škola… Ipak, bilo je onih koji su smatrali da bi se trebalo i ”intenzivnije” zaduživati.
– Trebamo čim više raditi i planirati, i maksimalno se kreditno zadužiti. Tako, ako nas – kao što se najavljuje – u reogranizaciji lokalne samouprave spoje s Opatijom ili nekim drugim mjestom, morat će oni preuzeti naše dugove, a mi ćemo barem imati infrastrukturu gotovu, kazao je, pola u šali, a pola u zbilji, vijećnik Johan Galović.
Proračun je ipak zaključen u postojećim gabaritima – bez dodatnog zaduživanja – i usvojen s nadmoćnom većinom glasova.
draga-vijece
Davor Žic / Liburnija.net

error: Content is protected !!