Vikend druženje u Foliotu – U subotu se održava besplatna micro:bit radionica @ Matulji

Micro:bit radionice, od kojih je jedna već održana u kolovozu, provode se u sklopu projekta „Ctrl+A: Robotika za sve“, podržanog od strane Primorsko – goranske županije te uz pomoć donacije 20 micro:bitova Instituta za razvoj i inovativnost mladih.

Matulji – Besplatna Micro:bit radionica održat će se u prostoru udruge Foliot – Centar za djecu i mlade Matulji ove subote od 10 do 11 sat, a na njoj će djeca moći zakoračiti u svijet programiranja. Ovog puta polaznici i polaznice će svoju kreativnost imati priliku izraziti kroz tehnologiju te usavršavanjem vještina digitalnog svijeta.

Micro:bit radionice, od kojih je jedna već održana u kolovozu, provode se u sklopu projekta „Ctrl+A: Robotika za sve“, podržanog od strane Primorsko – goranske županije te uz pomoć donacije 20 micro:bitova Instituta za razvoj i inovativnost mladih, čime je udruga Foliot postala dio STEM revolucije. Robotika djeci pruža priliku da preispituju, promišljaju i uče o tehnologiji te da, kroz igru i aktivno sudjelovanje, ne budu samo njezini pasivni korisnici stoga je cilj ovog projekta upravo promoviranje uključivanja robotike, automatike i programiranja u edukaciju djece osnovnoškolskog uzrasta.

Prijave za subotnju radionicu su obavezne i traju do petka, a javiti se možete putem Facebook stranice Udruge, mailom na udruga.foliot@gmail.com ili pozivom na broj 051/568 584 ili 095/707 8207.

D. Ž. / PodUčkun.net

error: Content is protected !!