Vikend ispunjen kazalištem: Festival MaTaFun održava se od petka do nedjelje @ Matulji

Arhiva: Matafun

Arhiva: Matafun

U petak, 2. rujna, u 18 sati održat će se interaktivna izložba dječjih igračaka i radionica za djecu stariju od 3 godine te njihove roditelje pod nazivom ”Kao prvo – zagonetno drvo”, koja će se u istom terminu održavati sva tri dana manifestacije.

Matulji – Dječji kazališni festival MaTaFun, odnosno Matulji Teatar Fest za djecu i mlade održat će se predstojećeg vikenda u Amfiteatru u Jankovićevu dolcu. Program drugog izdanja festivala trajat će tri dana, od petka 2. rujna do nedjelje 4. rujna.

matafun_2016_01

U petak, 2. rujna, u 18 sati održat će se interaktivna izložba dječjih igračaka i radionica za djecu stariju od 3 godine te njihove roditelje pod nazivom ”Kao prvo – zagonetno drvo”. Na radionici koju vodi Matija Bobek će mališani naučiti izraditi izgračke od raznih elemenata iz prirode. Radionica će se održati sva tri dana – dakle, i u subotu, i nedjelju, s početkom u 18 sati, uz obaveznu prijavu na teataroz@gmail.com.

Nešto kasnije od 19.30 sati, Tvornica lutaka iz Zagreba predstavit će se u petak predstavom ”Crvenkapica – Tko se boji vuka još”, u kojoj su na svoj prepoznatljiv način ispričali ovu priču iz perspektive – vuka.

U subotu, pak, u istome terminu gostovat će Kazališna družina Pinkelc s predstavom Bremenski svirači, dramsko-glazbenim uratkom namijenjenom djeci starijoj od tri godine, u kojem su obradili poznatu klasičnu bajku braće Grimm.

Ovogodišnji program MaTaFuna, koji organiziraju Općina Matulji i Teatar Oz u nedjelju će zaključiti predstava ”Tri praščića” Teatra Naranča, također prikladna za trogodišnjake i stariju djecu. Priča počinje sa slikarom Mazalom koji kupuje 3 praščića na sajmu…

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!