Vikend vodič kroz pust

klaunOpatija, Matulji, Lovran – I ovaj je vikend bogat događanjima vezanim uz maškare, ali ipak će naglasak nešto više biti dan na dječju zabavu. Do 10 do 12 sati u lovranskoj galeriji “Laurus” Društvo ”Naša djeca” Opatija organizira likovnu radionicu u kojoj svako djete može napraviti svoju masku, a od 16 do 19 sati pod šatorom na terasi Grand hotela “4 opatijska cvijeta” održat će se prva dječja reduta ove godine.
Subota je također dan za ljubitelje ”oktanskog cirkusa”, jer u goste nam stiže prvi maškarani reli Halubje – maskaLiburnija, sa startom u Viškovu i ciljem u Opatiji. A navečer se svi možete zabaviti u maškaranom kampusu kraj matuljske veletržnice.
Povratak u nešto tradicionalnije vode osigurali su rukavački zvončari koji će ove nedjelje održati svoje tradicionalno ”hodočašće” u Zvoneću. Iz Rukavca kreću oko devet, u Zvoneći su oko podneva, a negdje u dva sata poslijepodne trebali bi se okupiti na Mučićevoj ravni na zvončarskom obedu.
Ako želite kompletan pregled maškaranih događaja zavirite u naš ”Veli pusni vodič” koji se nalazi na naslovnici, ili jednostavno kliknite na slijedeći link.
Davor Žic

error: Content is protected !!