Viktor Peršić ostaje na čelu SDP-a @ Opatija

PodUčkun.net: Viktor Peršić

PodUčkun.net: Viktor Peršić

Nakon izjašnjavanja članova, Peršić je pobjedio uvjerljivom prednošću, ostvarivši dvostruko više glasova nego ostala dva kandidata zajedno.

Opatija – Viktor Peršić (p)ostao je predsjednik opatijske organizacije SDP-a nakon izravnih izbora provedenih tijekom jučerašnjeg dana. U kampanji koja nije bila lišena niskih udaraca za čelno mjesto opatijskog stranačkog ogranka borila su se tri kandidata – Peršić kao dosadašnji predsjednik te ”izazivači” Emil Priskić i Josip Dedić.

Nakon izjašnjavanja članova, Peršić je pobjedio uvjerljivom prednošću, ostvarivši dvostruko više glasova nego ostala dva kandidata zajedno. U konkretnim brojkama, to znači da se od ukupno 65 članova s pravom glasa izborima odazvalo njih 58 ili 89 posto, od čega je 38 glasova ili 67 posto pripalo Peršiću, 12 glasova ili 21 posto Priskuću te 7 glasova ili 12 posto Dediću, dok je jedan listić bio nevažeći.

– Jako sam zadovoljan, ne samo rezultatom, nego i zato što je završilo nešto što nije imalo onu razinu dostojanstva koju je trebalo imati. To je bilo jedno novo iskustvo, kroz koje sam uspješno prošao prvenstveno zahvaljujući dobrom timu koje sam imao iza sebe. Sada nam predstoji stranačka konvencija na kojoj se izabiru nositelji ostalih stranačkih funkcija, a vjerujem da će se to dogoditi u drugačijoj atmosferi od one koja je pratila izbore za predsjednika. Mislim da predsjednik, kao i nogometni izbornik, ima pravo izabrati tim koji ljudi koje želi kao najbliže suradnike, a na stranci je da donese konačnu odluku, kazao je Viktor Peršić za PodUčkun.net.

Inače, na opatijskim izborima glasao je i župan Zlatko Komadina, koji je član ovog ogranka, i kojeg su kolege kao jedinog kandidata izabrali na novi mandat na čelu županijske organizacije SDP-a.

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!