Vili Rosanda ponovno izabran za predsjednika Kluba mladih IDS-a

XI_sabor_klub_mladih_ids_2016 (3)

Sabor je glasovanjem potvrdio i novi saziv Predsjedništva Kluba mladih, koji čine Paolo Jakovašić (ZP Liburnija), Sara Bužleta (ZP Puljština), Ivan Herak (ZP Poreština), Marko Breščić (ZP Pazinština) , Sanja Naiaretto (ZP Rovinjština), Dina Otočan (ZP Rijeka), Mila Nežić (ZP Buzeština), Ivana Škopac (ZP Labinština) te Vanja Matešković (ZP Bujština).

Poreč / Opatija – Vili Rosanda ponovno je izabran za predsjednika Kluba mladih IDS-a, odlučeno je na sinoćnjem XI. Saboru Kluba mladih IDS-a u Poreču.

XI_sabor_klub_mladih_ids_2016 (1)

Na Saboru su izabrani i potpredsjednici Kluba mladih IDS-a, a to su Lari Zahtila iz Zajednice podružnica Kluba mladih IDS-a Labinštine, Borjana Blažević iz ZP-a Kluba mladih Poreštine i Barbara Ljevar iz ZP-a Kluba mladih Puljštine. Za glavnog tajnika Kluba mladih IDS-a izabran je Luka Nemet iz ZP-a Bujštine.

Sabor je glasovanjem potvrdio i novi saziv Predsjedništva Kluba mladih, koji čine Sara Bužleta (ZP Puljština), Ivan Herak (ZP-a Poreština), Marko Breščić (ZP Pazinština) , Sanja Naiaretto (ZP Rovinjština), Dina Otočan (ZP Rijeka), Mila Nežić (ZP Buzeština), Paolo Jakovašić (ZP Liburnija), Ivana Škopac (ZP Labinština) te Vanja Matešković (ZP Bujština).

Zahvalivši se na ukazanom povjerenju, predsjednik KM IDS-a Vili Rosanda je istaknuo da je „IDS stranka koja je utjelovila najbolje od Istre, koja svoj Klub mladih uključuje u sve aspekte svog političkog djelovanja, jer vjeruje mladima i ulaže u njihovo znanje i budućnost.“

– Osnovali smo niz podružnica mladih u našim gradovima, a ovom prilikom bi istaknuo činjenicu da su članovi KM IDS-a zastupljeni u svim internim strukturama stranke, što me iznimno veseli a ujedno je i znak da postoji povjerenje u mlade generacije u dolasku. Klub mladih je think-thank IDS-a, stoga Vas pozivam da iskoristite vašu mladost, svježinu i ideje na dobrobit svih mladih, zaključio je predsjednik Kluba mladih IDS-a Vili Rosanda.

XI_sabor_klub_mladih_ids_2016 (2)

Rosanda se naposljetku osvrnuo na postignute rezultate u proteklom mandatu kazavši da su bili fokusirani na provođenje primarnih ciljeva kao što su približavanje i uključivanje mladih u politiku, ali i na kreiranju politika za mlade usmjerenih ka podizanju standarda i kvalitete života mladih u Istri, Liburniji, Rijeci, Kvarneru i na istarskim otocima.

Predsjednik IDS-a Boris Miletić u svom je govoru istaknuo da je Klub mladih okosnica stranke, njena konkretna budućnost a mnogobrojna nazočnost članova kluba na ovom saboru dokaz je da se u stranci dobro radi.

Glavni tajnik IDS-a Giovanni Sponza obratio se prisutnima čestitavši im na predanom i kvalitetnom radu te je istaknuo da „oko nas u politici vidimo laktaše i karijeriste, mi u Istri smo drugačiji, vodi nas ideja Istre”, dok je potpredsjednik IDS-a Valter Flego naglasio da je danas „Istra pozitivan brend unatoč hrvatskim teškoćama i skretanja u desno. U zadnje tri godine Istra ima novih 1700 zaposlenih te iako i kod nas mladi odlaze tražiti sreću u inozemstvu to je daleko manje nego drugdje u Hrvatskoj, a u našoj sredini bilježimo i mnoge povratke mladih što nam ulijeva vjeru u budućnost” rekao je Flego.

Na XI. Saboru Kluba mladih sudjelovali su i predsjednica Kluba žena IDS-a Sandra Ćakić Kuhar, član predsjedništva IDS-a i bivši predsjednik KM-a Marin Grgeta te brojni predstavnici gradskih i općinskih podružnica IDS-a.

XI_sabor_klub_mladih_ids_2016 (4)

Nikola Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!