Virtual Concert Hall večeras donosi nastup vrhunskog svjetskog ansambla L’Arpeggiata

Nazvan po istoimenoj tokati čiji je autor Giovanni Girolamo Kapsberger, ansambl l’Arpeggiata u potpunosti se specijalizirao za izvođenje glazbe 17. stoljeća, kombinirajući izuzetan užitak muziciranja, volju za improvizacijom i spremnost na eksperimentiranje s povijesnim glazbenim stvaralaštvom.

L’Arpeggiata

Opatija – Nakon prvog gostovanja u Hrvatskoj 2012. godine na poziv Festivala Kvarner, opatijska publika je i 2013. godine imala priliku uživati u jedinstvenim izvedbama vrhunskog svjetskog ansambla L’Arpeggiata i ujedno hrvatskoj premijeri CD-a “Mediterraneo”, a upravo je ovo koncert koji će se večeras, 22. svibnja u 20.30 sati emitirati kao četvrti po redu u Virtual Concert Hallu.

Ansambl L’Arpeggiata osnovala je 2000. godine Christina Pluhar, a čine ga isključivo virtuozi i umjetnički izvanredni glazbenici. U suradnji sa solistima najraznovrsnijeg glazbenog podrijetla, ansambl oduševljava publiku i medije diljem svijeta svojim nekonvencionalnim, snažnim izvedbama. Nazvan po istoimenoj tokati čiji je autor Giovanni Girolamo Kapsberger, ansambl l’Arpeggiata u potpunosti se specijalizirao za izvođenje glazbe 17. stoljeća, kombinirajući izuzetan užitak muziciranja, volju za improvizacijom i spremnost na eksperimentiranje s povijesnim glazbenim stvaralaštvom. L’Arpeggiata redovito nastupa na poznatim glazbenim festivalima kao što su Schwetzinger Festspiele, Händel-Festspiele in Halle, Ruhrtriennale, Printemps des Arts de Nantes ili Hongkong Arts Festival. Brojne snimke odlikovane su prestižnim nagradama, Christina Pluhar jedna je od najinovativnijih glazbenica u području stare glazbe, koja u svojim projektima pomiče granice glazbenih stilova, što je čini izuzetno uvjerljivom umjetnicom.

error: Content is protected !!