Više od 250 antifašista na sportskim igrama @ Opatija

Ove subote, 19. svibnja, u razdoblju od 10 do 15 sati, na Gorovu će se odigrati 9. Sportski susreti antifašista Primorsko-goranske županije, pod županijskim pokroviteljstvom.

Opatija – Pet ekipa antifašističkih ”regija” sa po pedeset učesnika odmjerit će ove subote u Opatiji svoje snage u pet sportskih disciplina – potezanju konopa, pikadu, briškuli i trešeti, boćanju i šahu. Na 9. Sportskim susretima antifašista tako će se natjecati preko 250 ”boraca”, koji će predstavljati pet regija iz kojih stižu – Liburniju, Otok Krk, Primorje (Crikvenica, Novi Vinodolski i Općina Vinodolska) i Gorski kotar, te ”gostujuću” Petrinju. Sve njih ”ugostit” će borilišta na Gorovu – sportska dvorana pod balonom i boćarija.

– Ovi susreti održavaju se deveti puta, a ovo je prvo domaćinstvo Opatije, koje dijelimo s našim kolegama iz UABA Liburnije iz Matulja. Ljudi su zadovoljni izborom grada-domaćina, atmosfera je kompetitivna jer svi žele kući odnijeti medalje iz Opatije, kazala je tajnica UABA-e Opatija Suzana Cvjetković.

Predsjednici matuljske i opatijske UABA-e, Oleg Mandić i Viliam Radetić, koje dijele domaćinstvo ove manifestacije, istaknuli su kako je to još jedan način da se uspostavi tješnja suradnja između ove dvije ionako bliske udruge.

– Sportske igre način su kvalitetnog druženja i jačanja antifašističkog duha, suradnje i jedinstva naših udruga, a na pokroviteljstvu posebno zahvaljujemo Primorsko-goranskoj županiji, kazao je predsjednik SAB-a PGŽ Dinko Tamarut.

Davor Žic / Liburnija.net

error: Content is protected !!