Više od tisuću gledatelja očekuje se na glazbenom spektaklu Lijepom našom @ Matulji

eni_seba_mario_cikovic_lijepom_nasom

Prema riječima načelnika Ćikovića, sportska dvorana koja će za ovu priliku imati tisuću mjesta, trebala bi biti krcata, jer je već sada prodano preko osamdeset posto karata puštenih u prodaju, i dio prihoda biti će doniran u humanitarne svrhe.

Matulji – Glazbeno-scenski spektakl ‘‘Lijepom našom’‘ u organizaciji Općine Matulji i HRT-a održat će se 2. prosinca, s početkom u 19 sati, u novoj školskoj sportskoj dvorani u centru Matulja, a kompletan program događanja najavili su na jučerašnjoj tiskovnoj konferenciji načelnik Mario Ćiković i njegova zamjenica Eni Šebalj.

Koktelsi

Koktelsi

– Program Lijepom našom promocija je kulturnih udruga i glazbenika s područja Općine Matulji, cijelog kvarnerskog područja ,ali i promocija novog sportskog objekta u samom centru Matulji koji je svoja vrata sportskim i brojnim drugim manifestacijama otvorio koncem svibnja ove godine. U programu će tako sudjelovati niz klapa, zborova i plesnih udruga među kojima su Ženski zbor KUD ‘‘Učka’‘ iz Matulja, Folklorno društvo ‘‘Žejane’‘, KUD ‘‘Zvir’‘ iz Jelenja, Folklorni ansambl ‘‘Zora’‘ iz Opatije, Mješoviti pjevački zbor ‘‘Štorija’‘ iz Rukavca, Ženska klapa Rožice iz Šapjana, Muška klapa ‘‘Zvonejski kanturi’‘, Muška klapa ‘‘Skalin’‘ iz Frlanije, Ženska klapa Kamelija iz Opatije, klapa Tramuntana iz Kraljevice, TS Fijaker, a pjesmom koja je osvojila prvu nagradu na festivalu Kvarnerić predstavit će se mladi glazbenici, učenici matuljske osnovne škole Melany Ujčić i Karlo Barjaktari, kazala je Šebalj.

Zbor Štorija

Zbor Štorija

U programu će nastupiti i mnogi već etablirani matuljski, liburnijski i riječki glazbenici kao što su Mauro Staraj i La Banda, Antonio Krištofić, Mladen Dorić i Vedran Mlakar s klapom Kamik, Jozefina i Trio Rio, Koktelsi, Mario Lipovšek Battifiaca, Duško Jeličić i Bonaca, Karin Kuljanić, Antonela Malis, Alen Polić, ali i zvijezde kao što su Neno Belan, Željko Bebek, Halid Bešlić i Đani Stipaničev.

– Program će otvoriti ‘‘mići zvončari’‘ Općine Matulji i time prezentirati zvončarsku tradiciju i zvončare po kojima je naša općina posebno poznata i koji su su ušli na UNESCO-vu listu nematerijalne kulturne baštine svijeta. Rukavački partenjaki predstaviti će tradicionalan ples našeg područja ‘‘pojku po starinski’‘ ili kako se to u novije vrijeme naziva ‘‘potresujku’‘, a život ljudi s ovog područja predstavit će se kroz scenski prikaz Udruge mladih Veli Brgud, dok će biti riječi i o autohtonoj vinskoj sorti Jarboli s naših zvonejskeh njiv, ali i vrbničkoj žlahtini, domaćim delicijama, kao i drugim posebnostima šireg matuljskog područja, kazala je Šebalj.
Prema riječima načelnika Ćikovića, sportska dvorana koja će za ovu priliku imati tisuću mjesta, trebala bi biti krcata, jer je već sada prodano preko osamdeset posto karata puštenih u prodaju, i dio prihoda biti će doniran u humanitarne svrhe.

Klapa Skalin

Klapa Skalin

– Posebno nam je drago da smo ušli u ovaj veliki glazbeno scenski projekt HRT-a kojeg vodi poznati voditelj Branko Uvodić i da smo pogodili očekivanja naše publike što pokazuje izuzetno veliko zanimanje za program. Sve one koji ne uspiju na vrijeme kupiti karte zbog velikog interesa publike pozivamo da uživaju u Božićnom programu HRT-a kada će se emitirati ovaj spektakl i to 13. te 20. prosinca. Drago nam je i da će osim samoga programa, biti predstavljene i posebnosti, kao i potencijali Općine Matulji, te ćemo se tako predstaviti širokom nacionalnom auditoriju, i javnost će doznati više o nama, zaključio je Ćiković.

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!