Viškovo pomaže Sisku, Petrinji i Glini: Mještani prikupili 12 tona hrane i 5 tona robe, Općina daje 100 tisuća kuna

U svega 5 sati akcije prikupljeno je oko 12 tona hrane, vode i higijenskih potrepština koje su na Silvestrovo kamionom kojeg je osigurao jedan privatni prijevoznik odvezeni u centralno skladište Crvenog križa na Kukuljanovo.

Viškovo – Odlukom općinske načelnice Sanje Udović, Općina Viškovo iz proračunske pričuve izdvojila je 100 tisuća kuna za pomoć Sisku, Petrinji, Glini i ostalim mjestima koja su stradala u razornom potresu prije nekoliko dana. Po 25 tisuća kuna jučer je uplaćeno gradovima Sisku, Petrinji, Glini te Sisačko-moslavačkoj županiji.

Općina se uključila i u organizirano prikupljanje materijalne pomoći za stradale u potresu. Tako je dan nakon potresa u Domu hrvatskih branitelja organizirana akcija u kojoj su stotine ljudi donosile hranu, vodu, higijenske potrepštine, šatore, deke, grijalice, odjeću. U svega 5 sati akcije prikupljeno je oko 12 tona hrane, vode i higijenskih potrepština koje su na Silvestrovo kamionom kojeg je osigurao jedan privatni prijevoznik odvezeni u centralno skladište Crvenog križa na Kukuljanovo. Prikupljenih oko 5 tona deka, šatora i odjeće na Silvestrovo je drugi prijevoznik koji se ponudio pomoći odvezao izravno u mjesta stradala u potresu jer su trenutno najpotrebnije upravo te stvari.

– Viškovo je još jednom pokazalo svoje veliko srce, solidarnost i razvijen osjećaj brige za druge kada je to najpotrebnije. Ovim putem izražavam duboku zahvalnost svima koji su posljednja dva dana ove teške i izazovne godine bili u Domu hrvatskih branitelja. Hvala brojnim udrugama, mještankama i mještanima, znanim i neznanim, koji su neprekidno donosili sve što je potrebno, nerijetko i čekali u redu zbog ograničenog prostora s obzirom na epidemiološke mjere, ali i vrijednim volonterima koji su prikupljeno sortirali, razvrstali, složili u kutije kako bi dan kasnije ukrcaj bio što efikasniji. Zahvaljujem se i brojnim privatnim poduzetnicima koji su pružili konkretnu materijalnu i financijsku pomoć, ali i onima koji su bezrezervno stavili na raspolaganje svoje resurse ako nam i kada bude trebalo. Solidarnost je posebno došla do izražaja kada smo uoči ukrcaja i odvoza prikupljene pomoći, zahvaljujući dobrim ljudima, u pola sata nabavili palete, folije za zamatanje i viljuškar kako bi sve utovarili na vrijeme. Ono što je naknadno prikupljeno čuvat ćemo i dostaviti onima kojima je potrebno u narednom razdoblju. Osim toga, Općina će u suradnji s ustanovama čiji je osnivač organizirati konkretnu pomoć za ustanove s područja pogođenog potresom, istaknula je općinska načelnica Sanja Udović.

error: Content is protected !!