Viškovo za Vukovar

Šestu godinu u nizu, Viškovo će obilježiti dan pada Vukovara – grada heroja. Od prošle godine dan pada Vukovara obilježava se kao novi državni blagdan odnosno Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje

Viškovo – Šestu godinu u nizu, Viškovo će obilježiti dan pada Vukovara – grada heroja. Od prošle godine dan pada Vukovara obilježava se kao novi državni blagdan odnosno Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje. Na inicijativu Odbora za hrvatske branitelje i članove njihovih obitelji proteklih godina u Viškovu se tim povodom održavala Kolona sjećanja u kojoj su sudjelovali učenici osmih razreda Osnovne škole Sveti Matej, mještani, predstavnici braniteljskih udruga, sportskih udruga i udruga civilnog društva. Nažalost, zbog situacije s pandemijom COVID 19, drugu godinu Kolone sjećanja neće biti jer bi takvo okupljanje moglo ugroziti epidemiološku sliku Viškova. Ipak, kako bi se odala počast svim žrtvama Domovinskog rata, na Trgu na brege će se u jutarnjim satima kao i proteklih godina formirati veliko slovo „V“ u kojem mještani mogu upaliti svijeću.

„Pozivam mještane da sutra tijekom dana upale svijeću na Trgu na brege i tako obilježe Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje. Molim ih da se na Trgu ne zadržavaju pretjerano, pogotovo ne u većim grupama i da poštuju epidemiološke mjere i preporuke. Delegacija Općine Viškovo, općinskog vijeća, Odbora za hrvatske branitelje i članove njihovih obitelji svijeće će upaliti u 17 sati“, poručila je općinska načelnica Sanja Udović.