VK Opatija: Makarska ostala neosvojiva tvrđava @ 1.B HVL

Arhiva Liburnija.net

Treba napomenuti da su igrači trenera Kancijanića imali savršenu statistiku sa igračem manje u obrani ( 0 / 9 ).

Makarska / Opatija – Vaterpolisti Opatije ubilježili su prvi poraz u ovogodišnjem prvenstvu od momčadi Galeba na za njih uvijek neugodnom gostovanju u Makarskoj.

Opatijci su poveli golom Pavlovića na što su domaći igrači odgovorili preko Letice, Krnića i Tomića za prvu opipljiviju prednost od 3 : 1. Do kraja prvog dijela utakmice opatijski vaterpolisti ipak uspijevaju konsolidirati svoje redove i poravnati rezultat golovima Glavana te Mudražije u posljednjoj sekundi.

Druga četvrtina donosi 4 : 3 vodstvo gostiju, strijelac kapetan Martinčić, a na izjednačujući gol Pehara odgovara svojim drugim pogotkom Pavlović za +1 prednost Opatijaca na poluvremenu.

Treba napomenuti da su igrači trenera Kancijanića imali savršenu statistiku sa igračem manje u obrani ( 0 / 9 ), i upravo nakon jedne takve obrane početkom treće četvrtine Vedran Deželjin ne koristi idealnu priliku za povećanje vodstva, što se na kraju pokazalo ključnim trenutkom s obzirom da od tada Makarani preuzimaju stvari u svoje ruke i u samo dvije minute prave seriju 3 : 0.

Do kraja četvrtine po gol na svakoj strani omogućava domaćim vaterpolistima da na posljednji odmor odu sa prednošću 8 : 6 koju dodatno povećavaju u svom prvom napadu posljednje četvrtine čime praktički riješavaju pitanje pobjednika. Kako se susret primicao kraju, Opatijci su pokušavali nešto promijeniti međutim ostalo je premalo vremena za bilo kakav preokret, tako da su Makarani zasluženo mogli početi slaviti veliku pobjedu kojom su uhvatili priključak na vrhu ljestvice.

Bazen SRC Makarska
Utakmica 9. Kola 1.B HVL

Galeb MR : Opatija 11 : 9
( 3 : 3, 1 : 2, 4 : 1, 3 : 3 )

Gledatelja : 100
Suci : Nenad Periš i Branko Banovac ( oba Split )
Opunomoćenik HVS-a : Željko Mladinić ( Split )

Igrač više :
Galeb MR 0 / 9
Opatija 3 / 4

Peterci :
Galeb MR –
Opatija 1 / 1

Galeb MR : Matić, V.Lalić 2, Antunović 1, Letica 3, Krnić 2, Kuzmanić 1, Tomić 1, Lendić, Marinović, Varenina, Pehar 1, T.Lalić, Čović, Borić
Trener : Matko Kostanić

Opatija : Gržentič, Glavan 1, Žulić, Mudražija 1, Turina 1, štokić, Peroš, V.Deželjin 1, Pavlović 2, Martinčić 1, Strižić 2, S.Deželjin
Trener : Danijel Kancijanić

Danijel Liber / Liburnija.net

error: Content is protected !!