VK Opatija – Pobjeda u susjedskom derbiju

Gostujući vaterpolisti svoj post prekidaju istekom četvrtine golom Peculića pa se na veliki odmor odlazi s prednošću Opatijaca od 6 : 1, ali s općim dojmom da je rezultat trebao biti i puno veći u korist igrača trenera Kancijanića.

Rijeka – Pobjedom u susjedskom derbiju protiv Jadrana iz Kostrene, opatijski vaterpolisti nastavili su pobjednički niz i zadržali priključak za vodećim Bellevueom prije međusobnog sraza, sljedeće nedjelje, na bazenu Kantrida.

Opatijci su furiozno krenuli u susret i već nakon prvih osam minuta, golovima Augustia, Babića, Burburana i Vucelića, došli do visoke prednosti 4 : 0.Druga četvrtina bila je bez pogodaka sve do posljednje dvije minute kada nakon što Olić brani peterac Cuomu, Sven Augusti i Luka Saftić podižu prednost na 6 : 0. Gostujući vaterpolisti svoj post prekidaju istekom četvrtine golom Peculića pa se na veliki odmor odlazi s prednošću Opatijaca od 6 : 1, ali s općim dojmom da je rezultat trebao biti i puno veći u korist igrača trenera Kancijanića.

Treći period otvara golom Petrić u situaciji s igračem više, a za 8 : 1 strijelac je ponovno Augusti nakon što je sam isplivao ispred golmana Ševeljevića.Do kraja četvrtine izmjenjuju se golovi na obje strane pa je rezultat prije posljednjeg perioda 11 : 5.

U posljednjoj četvrtini opatijski vaterpolisti stižu do najviše prednosti na utakmici 13 : 5 nakon čega do daha dolaze i gosti te preko svog najučinkovitijeg igrača Iva Marića smanjuju visoku prednost domaćina za konačnih 14 : 8.

Na tablici nakon završetka prvog dijela prvenstva vodi dubrovački Bellevue sa 16 bodova, Opatija je druga s 15 dok je na trećem mjestu Siscia s 10 bodova.

Bazen Kantrida
Utakmica 7.kola 1.B HVL
Opatija : Jadran Kostrena 14 : 8
( 4 : 0, 2 : 1, 5 : 4, 3 : 3 )
Suci : Luka Varga i Andrej Franulović

Opatija : Olić, Biščević, Latin, Vucelić 1, Babić 3, Augusti 4, Butorac, Burburan 1, M.Saftić 2, L.Saftić 2, Petrić 1, Nemet, Čubranić
Trener : Danijel Kancijanić

Jadran Kostrena : Ševeljević, Dobrecović, Dragičević, Peculić 1, Šutanovac, Marić 5, Grbac, Juršević 1, Kaluđerović, Popović, Milolaža 1, Letica, Cuomo
Trener : Andrej Brala

error: Content is protected !!