VK Opatija: Pojačanom seniorskom ekipom izboriti ulaz u viši rang natjecanja

Liburnija.net: Ekipa s jučerašnjeg predstavljanja @ Bistro 051

Prvenstvo 1.B HVL sa deset klubova za sezonu 2012./2013. počinje u subotu 19. siječnja, a Opatijci u prvom kolu od 19.00 sati na bazenu Kantrida dočekuju ekipu Kruna Osijek.

Volosko – Tijekom prošle godine između Vaterpolo klubova “Opatija“ i “Primorje EB“ dogovorena je međusobna suradnja koja bi trebala doprinijeti poboljšanju kvalitete vaterpolo sporta na području županije, kazao je Danijel Liber, direktor VK Opatija, na jučerašnjoj tiskovnoj konferenciji održanoj u Bistrou 051.

Danijel Kancijanić i Danijel Liber

– Suradnja je prvenstveno zamišljena u smislu osiguravanja uvjeta za napredovanje mladih igrača obaju klubova koji u ovom trenutku nisu u prvom planu odnosno nemaju mogućnosti dobivanja minutaže u prvoj momčadi Primorja, ali su od struke označeni kao perspektiva hrvatskog vaterpola. Upravo iz tih razloga se rodila ideja o stvaranju još jedne momčadi s našeg područja koja bi u određenom vremenskom periodu (dvije do tri godine) izborila plasman u najviši razred hrvatskog vaterpola (Jadransku ligu ili prvu HVL), a sve u cilju kako bi ti igrači stjecali neophodno iskustvo u utakmicama protiv najjačih hrvatskih klubova, istaknuo je Liber.

Plod te suradnje vidljiv je već sada jer u novu sezonu 1.B HVL seniorska momčad Vaterpolo kluba “Opatija“ ulazi kao jedan od glavnih favorita za osvajanje prvog mjesta, jer je uz gotovo cijeli prošlogodišnji kadar dodatno ojačana za petoricu igrača Primorja (Luka Pavlović, Duje Peroš, Nino Mudražija, Mario Štokić i Damir Glavan) te za slovenskog reprezentativnog vratara Luku Gržentiča.

Vaterpolisti Opatije u subotu, 19. siječnja s početkom u 19 sati, utakmicom protiv Krune iz Osijeka na novom bazenu Kantrida otvorit će sezonu u Prvoj B ligi. Opatijci su lani osvojili treće mjesto, u novoj sezoni ambicije su puno veće.

– Očekujem maksimalnu angažiranost igrača, te da napredujemo iz utakmice u utakmicu. Bitno je da pomalo rastemo i ispravljamo pogreške te da u završnici budemo u pravoj formi u borbi za prvo mjesto. Bez obzira što je Kruna nešto slabiji protivnik moramo ući maksimalno, sve osim naše pobjede bilo bi iznenađenje. Uz nas glavni favoriti su Galeb iz Makarske i Bellevue, te Delfin iz Rovinja koji je uvijek neugodan protivnik. Odlučivat će nijanse kao i lani, imamo kvalitetniju ekipu i vjerujemo u bolji rezultat, rekao je Danijel Kancijanić.

Damir Glavan

Pred momčad je postavljen cilj da već ove godine pokuša plasmanom izboriti povratak u prvu hrvatsku ligu (nakon devet godina), ali naravno da će uz uspjeh na sportskom polju mnogo toga ovisiti i o nizu drugih okolnosti, prvenstveno se tu misli na financijsku stranu gdje će se u određenoj mjeri morati uključiti i lokalna samouprava ali i gospodarstveni subjekti na našem području, dodao je Liber.

U svijetlu svega toga prvenstvene utakmice 1.B HVL će se ove godine odigravati na novom olimpijskom bazenu Kantrida uz već tradicionalan – besplatan ulaz. Vaterpolo klub “Opatija“ je u suradnji sa svojim dugogodišnjim vjernim sponzorima za sve navijače i gledatelje pripremio i dodatna iznenađenja. Tako će svaka ulaznica za prvenstvene susrete, koja će se besplatno moći preuzeti u opatijskim i riječkim ugostiteljskim objektima (Pizzeria 051, Flash, Amadeus, Venezia, Surf, Pul Barića, riječkim kafićima Mirage i Ledia, te u lovranskom Delfinu), biti ujedno i nagradna tombola sa mogućnošću dobitka vrijednih nagrada. Nagrade će se inače izvlačiti u poluvremenima utakmica.

. Ovo nije prvi put u mojoj karijeri da igram za Opatiju, obzirom da sam bio dio kluba 2006. godine, kada se klubu ponovo reaktivirao. Osobno sam uključen u ovu ‘priču’ kada je sve bilo u samim povojima, međutim kada sam vidio ambicije i koliko je projekt ozbiljan odlučio sam se priključiti. Obzirom da Opatija ima dugu tradiciju i da je opatijski klub dao vrhunske igrače, moj angažman je samo logični nastavak naše suradnje. Nadam se da ćemo već ove godine osigurati ulaz u 1. ligu, kazao je Damir Glavan, dok je Gabrijel Strizić istaknuo da se veseli utakmicama u narednom periodu.

– Svaka ekipa ima starije igrače, koji svojim znanjem i iskustvom pomažu mlađim igračima. Uz mene i Damira tu je i Krešimir Turina, nadam se sretnom završetku prvenstava s ispunjenim ciljem, a to je ulazak u viši rang natjecanja, rezimirao je Strižić. smo stariji i ovdje smo da prvenstveno damo svoj obol, ali i savjete mlađim igračima.

Inače prvenstvo 1.B HVL sa deset klubova za sezonu 2012./2013. počinje u subotu 19. siječnja, a Opatijci u prvom kolu od 19.00 sati na bazenu Kantrida dočekuju ekipu Kruna Osijek.

Za Opatijce će u prvenstvu nastupiti sljedeći igrači : Luka Gržentič, Dorijan Čudina, Ivan Ševeljević, Ivo Radetić, Denis Juraga, Damir Glavan, Igor Martinčić, Arsen Sušanj, Nino Mudražija, Dario Rakovac, Vedran Deželjin, Sanjin Deželjin, Mario Štokić, Duje Peroš, Krešimir Turina, Gabrijel Strižić, Luka Pavlović, Andrija Kaluđerović, Tin Žulić i Marin Begonja.

Liburnija.net: Predstavljanje je izazvalo veliki interes medija…

Nikola Cvjetović / Liburnija.net