Vodeći stručnjaci i kreatori javnih politika okupit će se sutra na 2. nacionalnom ICT Summitu @ Rijeka

2_nacionalni_summit_ict

Digitalna ekonomija područje je u kojem ideje nastaju i šire se brze nego ikada ranije, a digitalizacija stvara prilike za rast i inovacije u svim sektorima gospodarstva. Integracija digitalnih tehnologija u poslovanju i području djelovanja tradicionalnih gospodarskih sektora postaje imperativ.

Rijeka – Ugledni stručnjaci iz javnog i realnog sektora, poduzetnici i menadžeri, ali i kreatori javnih politika, okupit će se na 2. nacionalnom ICT summitu koji će se održati sutra, u ponedjeljak 26. listopada od 10 do 15 sati na Građevinskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci.

Digitalna ekonomija područje je u kojem ideje nastaju i šire se brze nego ikada ranije, a digitalizacija stvara prilike za rast i inovacije u svim sektorima gospodarstva. Integracija digitalnih tehnologija u poslovanju i području djelovanja tradicionalnih gospodarskih sektora postaje imperativ.

U tri tematska panela ugledni stručnjaci ponuditi će odgovore na neka od ključnih pitanja problematike razvoja digitalne ekonomije i novih tehnoloških trendova, a organizatori sve zainteresirane pozivaju da poslušaju stvarne primjere, iskustva i moguća rješenja lidera koji će svih motivirati.

Pozdravne govore održat će prof. dr. sc. Pero Lučin, rektor Sveučilišta u Rijeci, Marko Filipović, zamjenik gradonačelnika Rijeke, Zlatko Komadina, župan Primorsko-goranske županije te Ivan Vrdoljak, ministar gospodarstva, a za uvodna izlaganja zaduženi su Vedran Kružić, pomoćnik ministra gospodarstva i predsjednik Nacionalnog vijeća za digitalnu ekonomiju te Hrvoje Strepački, predsjednik Hrvatskog klastera konkurentnosti ICT industrije.

U radu summita sudjeluju Gordana Kovačević (predsjednica Uprave Ericsson-Nikola Tesla), Mladen Pejković (izvršni direktor Poslovnog razvoja, strategije i informacijske tehnologije, Atlantic Grupa d.d.), Davor Majetić (glavni direktor Hrvatske udruge poslodavaca), Tomislav Jukić (član Uprave mStart d.o.o., Agrokor), Silvio Kutić (glavni izvršni direktor društva InfoBip), dr. sc. Boris Jokić (voditelj Ekspertne radne skupine za provođenje Cjelovite kurikularne reforme), Hrvoje Strepački (predsjednik Hrvatskog klastera konkurentnosti ICT industrije), Boris Golob (direktor STEP RI Znanstveno-tehnologijskog parka Sveučilišta u Rijeci), dr. sc. Gordana Nikolić (dekanica, Visoka poslovna škola PAR), Vedrana Miholić (direktorica prodaje, CROZ), Davor Pasarić (Kreativni odjel d.o.o., Agencija za tržišne komunikacije i multimedijsku produkciju), doc. dr. sc. Saša Drezgić (Sveučilište u Rijeci, Ekonomski fakultet), prof.dr.sc. Ivan Dadić (Sveučilište u Zagrebu, Fakultet prometnih znanosti), izv. prof. dr. sc. Aleksandra Deluka Tibijaš (Građevinski fakultet Sveučilišta u Rijeci), Igor Cerinski (voditelj, Kompetencijski centar sektora za korporativnu prodaju, Hrvatski telekom), Alan Sanković, (načelnik Općine Lovan), Damir Medved (glavni konzultant, Ericsson Nikola Tesla) i drugi.

Ovogodišnji projekt Ministarstvo gospodarstva realizira uz potporu Hrvatskog klastera konkurentnosti ICT industrije, Sveučilišta u Rijeci i Hrvatske udruge poslodavaca. Kotizacija za sudjelovanje na skupu ne naplaćuje se, no s ozbirom da je broj mjesta ograničen, nužna je prijava putem online obrasca.

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!