Vodič kroz događanja za vikend @ Liburnija

elvis_koncert…očekuju nas tri dana puna kulture, zabave i sporta diljem liburnijskog područja…
…u sklopu proslave 100 godina NK Opatija, igrat će se završnica mini-turnira…

Opatija, Lovran, Volosko, Pobri, Matulji, Mošćenička Draga – Pred nama je još jedan ljetni vikend, što znači i obećanje pregršta bogatih koncertnih, zabavnih, glazbenih i kulturnih događanja. I sve to samo u Voloskom – a još kad pridodamo i ostala mjesta na Liburniji…
Petak, 29. srpnja
Dakle, večeras je u Voloskom trebao biti pravi ”rsaj”, odnosno rusvaj, no zbog loših vremenskih prilika nastup Koktelsa prebačen je za sredinu kolovoza. I dok je za Volosko bila planirana ”hardcore” rasturačina, u Mošćeničkoj Dragi odlučili su se za ”soft” pristup, i organizirali poetsku večer ”Soft Summer Happening” na kojem će nastupiti Lela i Joe Kaplowitz, Mihaela Sirotnjak, Andrea Trbojević, Toni Železnik i Riccardo Staraj, i to na prostoru terase bivšeg kafića ”Laura” pokraj draške plaže, s početkom u 21 sat.
U Mošćenicama i dalje traje umjetnički festivalčić MUFić, u sklopu kojeg se od 20 sati održava Ljetni Open Air Party. Nastupaju Ko mar, Lemme Woox, Whole Heap Ganja, Ignifer, Lordz, Simple Craft & MC Aya, Snif, Rebel Scum One i Injected.
Nešto ”duhovniji” nastup očekuje nas u Lovranu, gdje će na Trgu sv. Jurja u 21 sat koncert održati Puhački orkestar Lovran, a u isto vrijeme u restoranu ”Vidikovac” na Kastvu počet će Blues Night uz grupu ”99 Blues Band”. Također u 21 sat u Matuljima, ispred Općine, kreće druga večer festivala dokumentarnog filma ZAPIS.COD.FILMatulji, koja će biti posvećena uspomeni na velikog glumca Raula Cecha.

Liburnija.net: Jedna zajednička s prošlogodišnjeg Mandraća... @ Volosko

Liburnija.net: Jedna zajednička s prošlogodišnjeg Mandraća... @ Volosko


Subota, 30. srpnja
Treba se nadati da će ”ekipa za čišćenje” u Voloskom biti na visokoj razini spremnosti kao i tijekom prošle vološćasnke noći – kada je mjesto već rano ujutro bilo blistavo čisto – jer već od 9 sati počet će se okupljati mališani koji će sudjelovati na likovnoj koloniji Mići Mandrać. Proglašenje pobjednika najavljeno je za 14 sati.
Također u 9 sati ujutro, u Pobrima će u sklopu proslave manifestacije ”Anine pul Pobar” započeti međunarodni boćarski turnir. Matulji će večeras napraviti jedan mali glazbeni ”intermezzo” tijekom trajanja festivala dokumentarnog filma, jer ispred Općine od 21 sat jazz koncert održat će Spart Jazz Group u sastavu Spartaco Črnjarić, Astrid Kuljanić, Zvonimir Šestak, Adriano Bernobić i Elvis Stanić kao gost večeri.
U Dragi i Lovranu bit će ovo večer kulture – na draškoj rivi od 19 sati počinje nastup klape Kamik i primorska večer uz JK ”Orion”, a u lovranskoj galeriji ”Laurus” u 20 sati otvorit će se retrospektivna izložba radova Antuna Kneževića. Živo će u subotu navečer biti i na ”nenaseljenom” opatijskom mulu – u Hemingway baru gostuje Macao band, uz promociju InCidera, a u susjednoj Galiji nastupa DJ Allegra.
trifonija_plakat
Nedjelja, 31. srpnja
Za kulturnu ponudu ove nedjelje pobrinut će se Volosko i Matulji – tijekom čitavog dana na vološćanskom mandraću održavat će se slikarska kolonija Mandrać, s proglašenjem pobjednika u 20 sati, a u Matuljima se održava posljednja večer festivala dokumentarnog filma, uz radove vezane uz lokalnu kulturu, običaje i pojedince koji su je obilježili. Ne treba zanemariti ni Ljetnu pozornicu, gdje s početkom u 21 i 30 sati gostuje državni plesni ansambl ”Ruski kozaci”. Ljubav, predanost i entuzijazam u oživljavanju svojeg jedinstvenog kulturnog nasljeđa, upravljačka su sila ove plesne skupine koja će izvesti uzbudljiv dvosatni program glazbe i plesa koji portretiraju veliku hrabrost Kozaka – legendarnih ruskih konjanika i ratnika – kroz zvuk i pokret.
U Pobrima se nastavlja proslava ”Anine pul Pobar” – u 10 sati održat će se turnir u briškuli i trešeti, u 19 sati misa u crkvici Sv. Ane na Puževom Bregu, a u 20 sati na boćariji u Pobrima održat će se fešta uz Duška Jeličića i Bonacu.
Nisu Ruski kozaci jedini dašak ”egzotike” ove nedjelje – na rivi u Mošćeničkoj Dragi u 20 sati nastupaju Slavonski tamburaši, a sat vremena kasnije održat će se večer meksičke glazbe na Crekvini u Kastvu, uz ansambl Mariachi Estrella, koji na čelu s Franciscom Manijem postoji od 1976. g., i otada stvaraju novi koncept zabave i interpretacije meksičke glazbe. Uz sjajne profesionalne glazbenike na pozornici, Mariachi Estrella osvajaju teren i napreduju do samog središta spektakla, a sastav je na mnogim mjestima u domovini i u inozemstvu prepoznat kao jedan od najboljih primjera pučke glazbe.
kkl_mariaci
Ivan Mellor / Liburnija.net

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net