Vodič kroz događanja za vikend @ Liburnija

kay_lib_sm…petak i subota navečer rezervirani su za – predavanja! Na Liburniconu…
…ako vam se ne sluša pametne ljude, ostaje vam hrpa drugih zanimljivh događanja – od ribarske večeri do Playboy partyja…

Opatija, Volosko, Kastav, Lovran – Pred nama je jedan od posljednjih velikih ”ljetnih” vikenda – iskoristite stoga ovo vrijeme da uživate u nekima od brojnih najavljenih događaja, ali ostavite i malo mjesta za idući tjedan, jer već u srijedu starta novo izdanje Liburnia film festivala.
Tijekom naredna tri dana, riječi ”SF” i ”Fantasy” često će se naći u upotrebi, za što je najzaslužniji opatijska konvencija ”Liburnicon”, koja s radom kreće već danas u poslijepodnevnim satima, točnije od 17 sati u prostoru opatijske osnovne škole ”Rikard Katalinić Jeretov”. Uz igre, kvizove i prezentacije, očekuje nas i predavanje prof. dr. sc. Slavka Kulića od 20 i 30 sati, te talk-show Krešimira Miška od 19 sati.
Posljednja lovranska ribarska noć ovog ljeta održat će se večeras, od 20 sati. Zabavljat će vas Matko Jelavić, a domaćini su se, kao što je i običaj, pobrinuli da ne budete gladni i žedni.

Liburnija.net: Kreacije Marine Flego

Liburnija.net: Kreacije Marine Flego


Večeras, s početom u 21 sat, u ugodnoj atmosferi lučice Mandrać, održat će se i modna revija pod nazivom ‘’Fashion Volosko’’, modne dizajnerice Marine Flego. Večer mode predstaviti će kolekciju modne kuće ”Desiris”, a reviju će nositi manekenke agencije “Angel”, a večer će biti obogaćena glazbenim programom uz Martinu Majerle, dok će program voditi Jelana Urukalo.
Na terasi hotela Kvarner u isto vrijeme održat će se Opera Night, na kojoj nastupaju Goranka Tuhtan, sopran te Marin Tuhtan, tenor&piano, uz voditelja programa Davida Dezsöa – uživajte u klasičnoj glazbi na terasi Hotela Kvarner, predstavljenoj uz pomoć moderne multimedijske tehnologije, uz korištenje originalnih kazališnih kostima. Goranka i Marin Tuhtan interpetirat će popularne arije prikazane kao scene iz opera, opereta i mjuzikla.
playboy_party_heminggway
Od 22 sata sve posjetitelje očekuje najbolji i najzanimljiviji party sezone u Hemingway baru Opatija – Playboy Party, a u Kastvu će se od 20,00 sati, u ugodnom ambientu Restorana & bara Vidikovac, održati blues-rock night. Dobru atmosferu obećava Jed Becker`s Group u sastavu: Emir Grozdanić (guitar), Robert Antolić (vocal, bass) i Zlatan Erceg (drums guest).
Nakon prekrcanog petka, očekuje nas i subota nešto siromašnija događajima. Ipak, tu je Liburnicon i njegova najveća ovogodišnja zvijezda, popularni fantasy pisac Guy Gavriel Kay, koji će prezentaciju svoje knjige ”Ysabel” i druženje s fanovima održati od 20 i 30 sati, a novu knjigu prezentirat će i voditelj Krešimir Mišak.
Ako vam SF i Fantasy dosadi, uvijek se možete spustiti do Slatine, gdje će vas u Colosseumu nakon 22 sata dočekati DJ-ica Virgin Helena. Virgin helena ona nije obična DJica, bilo da je iza DJ pulta ili da je posjetila party , ona je uvijek u centru pažnje. Poznata po tome što je prva hrvatska ženska DJica, Svirala je u gotovo svim glavnim klubovima i eventima i držala je trogodišnju rezidenciju u legendarnom ‘’Quorum coloursu’’ u Opatiji. 1997. preselila se u Beč gdje se zahvaljujući velikim vještinama i glazbenom ukusu brzo utvrdila na internacionalnoj party sceni svirajući uz gotovo svakog najtraženijeg DJa na sceni kao što su Carl Cox, Sven Vath, Funk D’Void, Tom Novy, Umek, Valentino Kanzyani, DJ rush, Freestylers, Meat Katie, The Advent.
virgin_helena
Davor Žic / Liburnija.net

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net