Vodič kroz predškolske i školske aktivnosti @ Opatija, Lovran

vodic_slobodne_aktivnosti-1…deveto izdanje Vodiča olakšati će izbor slobodnih aktivnosti roditeljima i mališanima na području Grada Opatije i Općine Lovran…
…već prvih dana škole mališane Opatije i Lovrana u klupama će dočekati Vodič za slobodne aktivnosti “Djeca i slobodno vrijeme – U traženju novih znanja”…

Opatija, Lovran – Na početku školske godine pojavljuju se nedoumice i pitanja o odabiru slobodnih aktivnosti školske i predškolske djece. Na Mićoj marunadi sudjelovat će djeca iz nižih razreda osnovnih škola, a program se odvija na parkiralištu Brajdice u Lovranu.
Kako bi roditeljima i njihovoj djeci olakšali izbor te potaknuli korisno i zdravo provođenje slobodnog vremena djece, Društvo “Naša djeca” Opatija uz financijsku potporu Primorsko-goranske županije, Grada Opatije i Općine Lovran izdaje već devetu godinu zaredom Vodič kroz predškolske i školske aktivnosti za Grad Opatiju i Općinu Lovran pod nazivom ”Djeca i slobodno vrijeme: U traženju novih znanja“.
Vodič je cjeloviti prikaz sportskih, glazbenih, likovnih, jezičnih, dramskih, plesnih i svih ostalih aktivnosti koje se nude djeci na području grada Opatije i općine Lovran sa kratkim opisima aktivnosti te osobama i brojevima telefona za kontakt.
Uz podatke o aktivnostima, u Vodiču se nalaze i popratni tekstovi o slobodnom vremenu djece, koja je korist te kako odabrati slobodnu aktivnost, koji se sport preporuča u kojoj dobi, a uvode za pojedine skupine aktivnosti sastavili su stručnjaci s našeg područja: za likovne aktivnosti – akademska kiparica Tatjana Kostanjević, za glazbene – ravnateljica glazbene škole ”Mirković“ Olivera Mirković, a za sportske prof. TZK Tatjana Cvetković te treneri pojedinih sportova.
Primjerci Vodiča dijelit će se prvih nastavnih dana učenicima osnovnih škola te djeci polaznicima vrtića, a moći će se dobiti i u opatijskom Društvu Naša djeca.
Odabir slobodne aktivnosti bitno utječe na djetetov tjelesni, intelektualni, sociološki i emocionalni razvoj, na organizaciju slobodnog vremena, kao i na razvoj prijateljstava. Djecu treba poticati na aktivnosti, vodeći računa o njihovim interesima i individualnim potrebama, prepustiti im izbor uz maskimalnu potrebu, ali svakako treba pripaziti da se dijete ne optereti s previše aktivnosti. Ne smijemo zaboraviti da slobodne aktivnosti trebaju biti zadovoljstvo i veselje za dijete, a ne obveza kroz koju će mališan gubiti vrijeme za igru i druženje koje mu je neophodno u razdoblju odrastanja.

Liburnija.net: Vodič je cjeloviti prikaz sportskih, glazbenih, likovnih, jezičnih, dramskih, plesnih i svih ostalih aktivnosti koje se nude djeci na području grada Opatije i općine Lovran sa kratkim opisima aktivnosti te osobama i brojevima telefona za kontakt

Liburnija.net: Vodič je cjeloviti prikaz sportskih, glazbenih, likovnih, jezičnih, dramskih, plesnih i svih ostalih aktivnosti koje se nude djeci na području grada Opatije i općine Lovran sa kratkim opisima aktivnosti te osobama i brojevima telefona za kontakt


Kristina Tubić / Liburnija.net

error: Content is protected !!