Vodič kroz vikend

karici_leprinac_smOpatija, Veprinac, Lovran, Kastav, Preluk – Feštama i koncertima razasutim po opatijskim mjestima večeras će poslužiti kao dobra uvertira za vikend bogat sportskim i zabavnim događajima.
”Sezonu” otvara Veprinac, gdje u 19 sati starta drugi “Rock de Leprinejšn” uz jedanaest domaćih bendova iz Liburnije i susjedstva, a sat kasnije starta i legendarna fešta na Tomaševcu uz Duleta i Bonacu, tombolu i 600 porcija brudeta na mornarski način.
Otprilike u isto vrijeme startaju i koncerti u parku Angiolina – u istoimenoj vili večeras je na programu koncert bivših i sadašnjih polaznika Glazbenog studija Oz pod nazivom – “Mi smo za 5″, a od 21 sat malu ljetnu oduševit će Zoran Predin i Gypsy Swing bend.
Nešto više, točnije u Kastvu, u subotu, od 10 do 22 sata, klinci će okupirati ulice i trgove na njihovom – Dječjem danu. U 14,00 sati započet će i 8. Mića slikarska radionica. Osim bogatog zabavnog programa u 14,00 sati upriličit će se i razgled stare gradske jezgre i zbirki uz stručno vodstvo.
Sezona trešanja u Lovranu uvijek je povod za dobru veselicu, a ovogodišnja ”trešnjada” otvara se sutra s početkom u 10 sati ispred crkve Svetog Jurja. U podne će vrata ponovo otvoriti gradska kula, a u 18 sati nastupit će harmonikaši na Trgu slobode nakon čega će se rezati desetmetarski štrudel od trešanja.
wind_surf_sm
Prije Lovrana, već od 6 sati ujutro na Preluku će se okupiti surferi, koji će jedriti čitavu subotu, i dio nedjeljnog jutra. Sportski događaji u subotnje popodne sele se na Veprinac, gdje u 17 sati starta glavna utrka karića 3. nagrada Veprinca ”Monster 2010”, nakon čega će se održati i tradicionalna leprinačka fešta uz Lady Lunu i Gemajzzere.
Za ljubitelje nešto vrućih ritmova idealna lokacija je terasa hotela Imperial, gdje od 21 sat počinje argentinski tango plesnjak, uz više od desetak parova iz Hrvatske, Slovenije, Italije i Austrije.
Davor Žic

error: Content is protected !!