Vojna tematika u fokusu manifestacije ‘Noć muzeja’ @ Drenova

noc_muzeja_drenova_batistic_zivanovic (1)

Na kraju je otvorena zanimljiva izložba ‘Vojna arheologija’ predmeta, oružja i opreme iz proteklih ratova, pronađenih na našem području.

noc_muzeja_drenova_batistic_zivanovic (5)

Rijeka – U manifestaciju ”Noć muzeja“ ove godine uključio se Zavičajni muzej Drenove, uz ‘Predavanje o granici’, koje je održala dr. sc. Tea Perinčić, ravnateljica Pomorskog i povijesnog muzeja u Rijeci.

Predavanje je oplemenila izložba ‘Karikature o granici’ autora Franka Jurija (novinara, karikaturista i bivšeg zastupnika u parlamentu Republike Slovenije). Na kraju je otvorena zanimljiva izložba ‘Vojna arheologija’ predmeta, oružja i opreme iz proteklih ratova, pronađenih na našem području, iz fundusa Pomorskog i povijesnog muzeja u Rijeci, Udruge 051 Rijeka, dijelovi zbirke srušenih zrakoplova kolekcionara Radovana Živanovića i dio zbirke vojne opreme kolekcionara Damira Batistića.

Nakon izložbe ugodno druženje se nastavilo, uz domaće delicije koje su pripremile članice Udruge. Navedene izložbe mogu se razgledati svaki dan, do kraja sljedećeg tjedna, u vremenu od 18 do 20 sati.

noc_muzeja_drenova_batistic_zivanovic (4)

noc_muzeja_drenova_batistic_zivanovic (6)

noc_muzeja_drenova_batistic_zivanovic (2)

I. M. / PodUčkun.net

error: Content is protected !!