Volonterka Izabela Lelek Purić iz Udruge osoba s invaliditetom Grada Opatije dobitnica je nagrade ‘Volonteri godine’ za 2019.

Dodjela nagrada i priznanja održala se danas u Atriju HKD na Sušaku uoči Međunarodnog dana volontera.

Rijeka – Volonterka Udruge osoba s invaliditetom grada Opatije Izabela Lelek Purić iz Lovrana dobitnica je nagrade “Volonteri godine” za 2019. godinu koju dodjeljuje Udruga za razvoj civilnog društva Smart u suradnji s Primorsko-goranskom županijom i Gradom Rijeka.

Dodjela nagrada i priznanja održala se danas u Atriju HKD na Sušaku uoči Međunarodnog dana volontera.

Obilježavanje međunarodnog dana volontera služi kao sjajan podsjetnik na trud volontera koji pomažu u razvoju lokalne i šire zajednice. Volontirati može svatko tko poželi podijeliti svoje slobodno vrijeme s drugima, te svojim radom, trudom i nesebičnim davanjem steći nova poznanstva, iskustva i znanja. Volontiranje nas uči kako da budemo bolji i kako da svijet i zajednica koja nas okružuje postanu bolje mjesto za život.

Udruga osoba s invaliditetom Grada Opatije osnovana je s ciljem promicanja i ostvarivanja zajedničkih humanitarnih, odgojnih, obrazovnih, kulturnih, socijalnih i rekreacijskih interesa svojih članova. Udruga osim asistenata, koji sudjeluju u izravnom radu s korisnicima svakim radnim danom, okuplja i volontere koji svojim angažmanom i radom doprinose cjelokupnom boljem funkcioniranju udruge i njezinih korisnika. Nagrađena volonterka Izabela Lelek Purić svoje slobodno vrijeme provodi volontirajući u udruzi. Ovisno o godišnjim dobima i prigodnim događanjima našega kraja svojim kreativnim radionicama pomaže u izradi ukrasa i suvenira raznih tematika koje korisnici udruge izlažu i promoviraju ispred tržnice u Opatiji .

Ovim putem čestitamo svim volonterima njihov dan te im želimo još mnogo lijepih iskustava. Ako želite postati volonter Udruge osoba s invaliditetom Grada Opatije javite im se putem e-maila na ui.opatija.smajlici@gmail.com ili na broj telefona 091/ 260 3223

Za područje Grada Rijeke priznanja su primili – Ivana Barić (Društvo za zaštitu životinja Rijeka), Aleksandra Ristić (Društvo za istraživanje i potporu Rijeka) te Žarko Fištrek (Planinarsko društvo Kamenjak). Za područje Primorsko -goranske županije kao naj volonteri godine izabrani su Izabela Lelek Purić (Udruga s invaliditetom grada Opatije), Nikica Maravić (Udruga hrvatskih branitelja i dragovoljaca PGŽ-a) i Bore Štrbac (Kulturno-umjetnička udruga Sklad Bakar).

SMART-ovo priznanje u kategoriji Organizator volontiranja 2019. godine pripalo je Domu za odgoj djece i mladeži Rijeka, a za kategoriju Školski volonterski klub 2019. godine nagrađena je Srednja škola Ambroza Haračića Mali Lošinj. Jučer je uručen još i niz pohvala, a njih je dobilo čak 16 volontera i sedam organizacija.

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net