Voloskana – Music, Arts and Gastronomy Festival ove subote u Voloskom

Lokalni će ugostitelji biti pozvani da predstave svoju kuhinju na svojim štandovima postavljenim u gastro kutku. Svaki će restoran osmisliti 3-4 sebi svojstvena jela koja će prezentirati i prodavati po promotivnim cijenama.

Vedran Ružić

Volosko – Novi projekt pod nazivom ‘Voloskana – Music, Arts and Gastronomy festival’ održat će se u Voloskom ove subote. Festival će se održati u sklopu Gourmet priče Opatijske rivijere, uz potporu Turističke zajednice grada Opatije, te će okupiti veliki broj glazbenika, umjetnika i majstora kulinarstva iz naše regije. Program počinje u 18 sati na više lokacija u Voloskom čime će se čitavo mjesto pretvoriti u veliku pozornicu.

– Volosko ima dugogodišnju tradiciju održavanja pojedinih događaja čije su teme kultura, glazba i gastronomija, pa s ciljem da se uskladi kulturno-umjetnički i gastronomski sadržaj, osmišljen je festival pod nazivom Voloskana koji će objediniti tradicionalne događaje u jednu manifestaciju. Povrh održavanja tradicije i identiteta Voloskog kao ribarskog mjesta s bogatom gastronomskom ponudom, kulturnim sadržajem i umjetničko-glazbenim izvedbama, festival će težiti ka tome da se etablira kao urbana i atraktivna manifestacija za posjetitelje različitih interesa i životne dobi, istaknuo je Marcel de Privitellio, jedan od organizatora festivala.

Žana Boyd

Na području Voloskog žive i stvaraju mnogi umjetnici i djeluju restorani s ponajboljom gastronomskom ponudom, a pitoreskna lučica i stara gradska jezgra poslužit će kao savršena lokacija različitim izvedbama i gastronomskoj ponudi. Čak tri glazbene pozornice omogućit će posjetiteljima da uživaju u izvedbama nekolicine izvođača različitih vrsta glazbe: popa, rocka, jazza i elektroničke glazbe. Lokalni će ugostitelji biti pozvani da predstave svoju kuhinju na svojim štandovima postavljenim u gastro kutku. Svaki će restoran osmisliti 3-4 sebi svojstvena jela koja će prezentirati i prodavati po promotivnim cijenama.

Svoje sudjelovanje najavili su brojni umjetnici: Claudio Frank, Žana Boyd, Marijana Varašanec, Loredana Bradaschia, Željko Čurčić i mnogi drugi. Mnogi posjetitelji moći će uživati u delicijama koje će im između ostalih predstaviti majstori kulinarstva iz kultnog Plavog Podruma, novootvorenog Boema, slastičarnice KaoKakao. Sve skupa zabavljat će glazbenici predvođeni prošlogodišnjim dobitnikom diskografske nagrade Porin Vedranom Ružićem.

 

error: Content is protected !!