Volosko kao kulisa za filmski set – Pala prva ‘klapa’ treće sezone popularne serije Novine na Kvarneru

U Mandrać je stigla filmska ekipa predvođena poznatim zvijezdama s malih ekrana i jednim od najpoznatijih hrvatskih redatelja, Daliborom Matanićem.

Volosko – Tišinu i mirnoću ribarskog „srca“ Voloskog razbila je danas neočekivana užurbanost za lijeni, proljetni i kišni dan – u Mandrać je stigla filmska ekipa predvođena poznatim zvijezdama s malih ekrana i jednim od najpoznatijih hrvatskih redatelja, Daliborom Matanićem.

Naravno, radi se o snimanju zapažene i već kultne serije Novine, zahvaljujući kojoj će kadrovi pitorseknog Voloskog okupanog kišnim kapima doći do stotina milijuna pretplatnika „streaming“ diva Netflix na čijoj se platformi serija prikazuje.

Prije toga, treću sezonu serije prikazat će HTV, a nakon što su Matanić i scenarist Ivica Đikić u prva dva dijela prikazali mračnu stranu medija i politike, u posljednjoj sezoni bavit će se – sudstvom. Upravo zato u Voloskom su glavne role odigrali Dragan Despot, koji je utjelovio Ludviga Tomaševića, korumpiranog gradonačelnika koji je postao predsjednikom u posljednjoj epizodi prošle sezone te Draško Zidar kao sudac Zvonimir Mihalić koji se zbog aktivnosti s one strane zakona našao na udaru medija, policije i ucjenjivača.

Serija će se uz Opatiju, snimati na pedesetak lokacija u Matuljima, Rijeci i okolnim mjestima, a boravak ekipe na Kvarneru trajat će oko mjesec dana, do početka srpnja.

 

 

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net